WRC: Ogier câștigă în Mexic, devine liderul clasamentului general

ETHmyuBWAAA5tm5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Sezonul WRC 2020 a continuat conform calendarului, în ciuda pandemiei de Coronavirus care a împânzit mapamondul.

După victoria lui Neuville din Monte Carlo și a lui Elfyn Evans în nămolul suedez. Mexicul a fost cel care organizat a treia etapă a Campionatului Mondial de Raliuri.

Părea surprizător ca după două etape încheiate singurul pilot Toyota cu o victorie în palmares era galezul Evans. Ogier nu s-a înțeles prea bine cu Yarisul, iar Rovampera chiar l-a bătut în Suedia. Acest lucru avea să se schimbe începând cu această etapă, în ciuda unui start fulminant al lui Thierry Neuville, belgianul obținând două victorii consecutive de probă specială.

Teemu Suninen s-a trezit lider după abandonul lui Neuville (problemă electrică), dar Sebastien Ogier a revenit și l-a depășit pe finlandez, menținând poziția până la finalul raliului, eveniment scurtat cu o zi pentru a putea permite echipelor să ajungă înapoi în Europa mai devreme. Tanak a revenit sâmbătă și a terminat raliul al doilea, iar Suninen a mai bifat un podium în cariera sa de pilot WRC.

În ciuda unui efort incredibil de a reveni, Thierry Neuville nu s-a putut clasa în primii 10 și nu a obținut niciun punct la finalul raliului, în ciuda faptului că a câștigat cinci din ultimele opt probe speciale cu al său Hyundai i20 WRC. Coechipierul său, campionul Ott Tanak s-a impus în restul de trei.

Clasamentul general după trei etape arată în felul următor:

  • S. OGIER – 62p
  • E. EVANS – 54p
  • T. NEUVILLE – 42p
  • K. ROVANPERÄ – 40p
  • O. TÄNAK – 38p
  • T. SUNINEN – 26p
  • E. LAPPI – 24p

Raliul Argentinei este următorul în calendarul WRC 2020, este programat la finalul lunii aprilie, dar dacă pericolul COVID-19 nu este diminuat, șansele să se organizeze acest eveniment sportiv sunt infime. Argentina a închis granițele pentru străini începând cu data de 15 martie ca urmare a primelor cazuri confirmate.