Felina de clasă medie primește un facelift, noul Jaguar XE

2e1a5e88-2020-jaguar-xe-facelift-13

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Concurența în clasa medie premium este una acerbă. Mercedes-Benz a aplicat un facelift Clasei C, același lucru primind și modelul A4 de la Audi. BMW Seria 3 și Volvo S60 vor ademeni clienții cu generații noi, iar Lexus IS facelift nu trebuie uitat nici el.

Mai rămânea doar Jaguar cu al său XE, dar vestea bună este că la Salonul Auto de la Geneva vom vedea versiunea updatată.

Această restilizare se traduce printr-un aspect adus la zi, un set de faruri full LED ce le înlocuiește pe cele cu xenon ale modelului actual, precum și noua echipare R-Dynamic mult mai sportivă. Stopurile au fost și ele schimbate cu unele cu design redesenat.

La interior regăsim multe schimbări, de la volanul preluat la I-Pace, la noul sistem de infotainment Touch Pro Duo cu două ecrane, la noul tablou de bord digital cu ecran de 12.3″. Mai mult, schimbătorul de viteze SportShift a fost preluat de la F-Type, iar oglinda retrovizoare poate acționa ca și monitorul unei camere situate în spatele mașinii, oferind o vizibilitate neobstrucționată de banchetă sau de montanții laterali spate. Versiune R-Dynamic vor dispune de scaune sport, cusături contrastante și praguri interioare cu „R-Dynamic”. Britanicii se laudă și cu o tehnologie numită Smart Settings, bazată pe inteligența artificială ce învață preferințele șoferilor individuali și ajustează scaunul, oglinzile, sistemul audio și de climatizare în conformitate cu acestea.

Singurele motorizări confirmate deocamdată sunt:

  • P250 – 2.0 Turbo 250 CP, 365 Nm
  • P300 – 2.0 Turbo 300 CP, 400 Nm (R-Dynamic S)
  • D180 – 2.0 Turbodiesel 180 CP, 430 Nm

Toate vin în standard cu transmisia automată ZF 8HP cu hidroconvertizor de cuplu, iar tracțiunea integrală va fi opțională pe întreaga gamă. Pe viitor vor mai apărea și alte motorizări, precum P200, D150 sau D240.