Formula 1 încinsă la maximum: Max contra Lando în Austria – opinii și screenshots

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

„Dramă” în Austria. Iată câteva opinii, dar și imagini preluate din transmisia oficială. Pentru transmisii „live”, comentarii alternative, opțiuni diferite pentru camere și reluări, recomand aplicația F1 TV.

Ce îmi rezultă mie după ce m-am uitat de multe ori la reluări cu multiple camere:
• Max a virat dreapta (vezi mai jos unghiul volanului) pentru acoperirea interiorului… unde Lando plonja de obicei; 
• Apoi Max a virat stânga (vezi unghiul volanului), ca reacție la poziția lui Lando în exterior, ca să închidă „ușa”. Sigur că poate asta ar fi fost și o trasă aproape normală în virajul respectiv, dacă nu era nimeni acolo. Însă Lando era deja foarte avansat, venind plonjat, în urma apropierii cu viteză superioară (DRS).
• Max continuă să strângă;
• Lando ține stânga până iese cu roțile pe vibratoare;
• Max virează dreapta până la urmă pentru a evita acroșarea și a lua virajul, dar e prea târziu;
• Contact… roata spate la roata spate (dar nu numai);
• Rezultat: câte o pană pentru fiecare.

Ca o concluzie, aș zice că Max e vinovat. Totuși cred că nu trebuie exagerat de data asta cu „atitudinea lui Max”. Sigur că s-a apărat agresiv, dar și Lando a atacat agresiv. Max a greșit probabil cu dubla virare și cu siguranță a greșit că nu i-a lăsat spațiu suficient lui Lando, provocând un contact.
Totuși, mie mi se pare hard racing gone bad… în virajul ăsta din vina lui Max. Păcat că s-a finalizat prost pentru ambii piloți, mai ales pentru Lando, care a pierdut tot în acest Grand Prix.

Mi-a plăcut cursa, cu depășiri interesante și strategii variate. Și mi-a plăcut extraordinar de mult lupta asta dintre Max și Lando, la limită sau puțin peste ea de ambele părți, în diferite viraje.

Cred că Max a fost penalizat pe drept pentru accident, însă cred că nu a fost penalizat suficient. Dar asta e o discuție mai amplă, pentru că eu consider că ar trebui mărite puțin penalizările acordate vinovaților, în condițiile în care în urma incidentelor victimele părăsesc cursa.
Probabil că dacă echipa i-ar fi comunicat lui Max că Lando urma să ia o penalizare iminentă (pentru depășirea succesivă a liniei de demarcație a circuitului), atitudinea olandezului ar fi fost mai domoală. Poate. Cu șanse mici totuși :)).
Și Lando mai are câte ceva de învățat despre Max și despre duelurile la vârf. Dar prinde repede, cred.

Oricum, în sfârșit avem bătălii la vârf și sunt sigur că vom mai vedea dueluri tensionate între Max și Lando. Sper să nu se mai termine cu accidente dramatice.
Mă bucur pentru George (profitorul Nr.1 :)), Oscar și Carlos. Sunt trist că nu participă și Charles la vârf în ultima vreme, dar asta e altă poveste. Am mai remarcat evoluția bună pentru Mercedes în general, Haas și Ricci în cursa asta. Dar și evoluția mult sub așteptări a lui Sergio și a echipei Aston Martin.

Mai departe, te las să vezi screenshot-urile mele cu „drama austriacă” (scuză calitatea, te rog!) și să tragi propriile concluzii. Și îți recomand să te uiți pe F1 TV măcar din când în când (link aici) pentru transmisii „live”, comentarii variate, opțiuni diferite pentru camere de luat vederi și reluări actuale sau istorice.

 

 

Discuția cu Giurgea, care e mai înflăcărat ca mine de data asta :), o poți vedea aici: 

Imagini: Formula 1, F1 TV
Linkuri: 
https://www.formula1.com/
https://f1tv.formula1.com/
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici