Noul BMW Seria 1 a intrat în producție în Leipzig

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Discret actualizat în exterior, cu un interior nou și opțiuni noi, BMW Seria 1 se va produce exclusiv în Leipzig, Germania, într-un ritm de maximum 500 de vehicule pe zi.

Noul BMW Seria 1 vine echipat cu motoare de generație nouă, de concepție modulară. Versiunile 120d (motorină, 2 litri, 163 CP) și 120 (benzină, 1,5 litri, 170 CP) au o configurație mild-hybrid, implicat fiind un sistem electric de 48 de volți, care le sporește atât eficiența, cât și livrarea spontană a puterii.

Mai găsim pe listă și versiunea 118d, care are sub capotă același diesel de 2 litri, dar cu 150 CP, fără sistem hibrid de propulsie. Deocamdată, la vârf stă M135 xDrive, cu un propulsor pe benzină de 2 litri, cu 300 CP.

Toate versiunile folosesc o transmisie automată cu 7 trepte și dublu-ambreiaj, Steptronic.

BMW mai pune accent pe rigiditate îmbunătățită a caroseriei și rafinarea șasiului, pe sistemele de ultimă generație pentru conducere și parcare automată, pe echipament standard extins și posibilități mai mari pentru individualizare, precum și pe noul sistem de operare BMW 9, BMW iDrive cu QuickSelect și BMW Digital Premium.

Dimensiunile modelului cu cinci uși s-au schimbat puțin în comparație cu predecesorul său. Lungimea exterioară a noului BMW Seria 1 a crescut cu 42 de milimetri, până la 4.361 de milimetri, în timp ce ampatamentul este de 2.670 de milimetri. Lățimea vehiculului este de 1.800 de milimetri, în timp ce înălțimea a crescut cu 25 de milimetri, până la 1.459 de milimetri.

  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici