FOTO: cel mai tare SUV RUSESC a promit un FACELIFT… Oare ii place lui PUTIN!?

2020-Lada-4x4-Russian-spec-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Doar că nu se mai numește Niva de ceva ani buni, ci 4×4. Asta pentru că Chevrolet deține drepturile numelui Niva și are propriul său model numit Chevrolet Niva.

Mașina se produce de 42 ani și e de mirare că încă mai rezistă pe piață, dar caracterul său simplu și performanțele în teren accidentat au făcut-o să fie apreciată de mulți clienți.

Pentru 2020, Lada 4×4 a primit comenzi noi pentru sistemul de climatizare, guri de ventilație mai mari, un meniu mai complex pentru computerul de bord, iluminare albă pentru ceasurile de bord, un torpedou mai mare, două prize de 12V și două suporturi de pahare în consola centrală.

Scaunele sunt probabil cea mai importantă schimbare. Acestea oferă sprijin lateral mult îmbunătățit, confort sporit și un mecanism de rabatare mai fiabil. Pasagerii din spate au și ei motiv de bucurie, aceștia vor avea tetiere, ceea ce nu se putea spune până acum.

Producătorul rus i-a mai oferit mașinii alte mânere de susținere, lumini interioare, parasolare sau finisaje pentru montantul A, să nu se plângă lumea că au aceeași mașină cu a vecinului. Merită menționate și eforturile depuse pentru a diminua din vibrații și zgomot prin noii suporți de motor și o antifonare regândită. Clienții versiunii de top, Lada 4×4 Urban, vor primi și faruri de ceață integrate în bara față sau jante din aliaj cu aspect cât de cât modern.

La motor nu s-a umblat, 4×4 având aceeași unitate aspirată pe benzină de 1.7 litri pe care Lada o folosește din 1993. Aceasta produce 83 cai putere și 129 Nm. Transmisia manuală oferă cinci rapoarte, iar tracțiunea integrală cu mod 4×4 Low te va scoate din orice încurcătură.