Tracțiune spate și 440 km autonomie pentru BMW iX3

BMW-iX3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Despre BMW iX3 am mai vorbit, este vorba despre primul SUV electric al companiei bavareze ce va fi construit pe platforma existentului X3, însă acum avem câteva informații suplimentare despre următorul produs BMW i.

Deși BMW numește iX3 un SAV (Sports Activity Vehicle), noi o să îi spunem tot SUV, deoarece acesta este segmentul din care face parte. Acesta va avea un motor electric ce va produce 286 cai putere, 400 Nm și care va propulsa exclusiv roțile punții spate.

Promițând eficiență incredibilă și o experiență la condus caracteristică brandului, iX3 va fi echipat cu o baterie de 74 kWh ce va asigura o autonomie electrică de nu mai puțin de 440 km. Mașina va fi construită începând cu anul 2020 la fabrica BMW Brilliance Automotive din Shenyang, China.

Dar probabil cea mai bună veste este că după ce mașina își va termina cariera pe străzi, bateria va fi luată și folosită ca baterie pentru gospodării sau alte întrebuințări, prelungind durata sa de viață și înclinând balanța de CO2 în favoarea sa și mai mult.