FOTO si VIDEO: masina Renault de Formula 1 din 2027

Renault-2027-Vision-Concept-54

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Renault a prezentat acest studiu fabulos în China: se numește RS 2027 Vision și este într-adevăr o viziune a cum va arăta mașina francezilor care va alerga în Formula 1 peste zece ani de acum.

Ea este propulsată de un motor V6 pe benzină ajutat de un sistem de recuperare și stocare a energiei de la frânare. Tot sistemul electric este capabil să producă 670 CP. DAR. Motorul pe benzină crește puterea totală la 1.341 CP! Iar greutatea mașinii este de doar… 600 de kilograme. Asta înseamnă că avem un raport putere/ greutate de 1000 CP per tonă mai mult decât actualele mașini de Formula 1, adică… 2.235 CP per tonă! Fantastic, nu?

Pentru că deja se știe că se va ajunge la așa ceva, conceptul are cockpitul acoperit iar designul ne amintește de cel al unui avion de vânătoare. Desigur, mașina este capabilă și de rulare autonomă care se pare că va fi folosită când intră Safety Car-ul pe circuit sau la intrările la boxe. Mai fantasmagoric: pilotul poate să vadă exact unde este un rival de pe pisă iar gamerii vor putea să intre într-o lume virtuală unde o cursă virtuală îi va face să alerge alături de transpunerea digitală a mașinii Renault. Tu la PlayStation, pilotul Renault din 2027 pe circuitul propriu-zis. La asta m-aș juca și eu. Pe cuvânt.