OFICIAL: acesta este Mercedesul care concureaza Audi A3 Sedan

Mercedes-Benz Concept A Sedan, 2017

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Au fost zvonuri, era așteptat, acum iată-l. Noul Mercedes-Benz Concept A Sedan și-a făcut apariția la Salonul Auto de la Shanghai.

Creat pentru a prefigura noua gamă compactă a producătorului din Stuttgart, Concept A Sedan nu seamănă decât la spate cu fratele CLA, model cu care va fi vândut în paralel.

Sincer să fiu, nu pot avea o părere clară asupra designului. Farurile triunghiulare cu vopsea UV arată spectaculos, dar cum vor arăta pe o banală compactă de familie? Grila Panamerican și bara față specifică modelelor AMG îi oferă o agresivitate puțin exagerată, iar oglinzile subțiri arată de parcă designerii au rămas fără material.

Unele detalii nu vor apărea pe modelul de serie, cum ar fi mânerele de uși camuflate, montantul B plutitor, precum și jantele uriașe de 20”.

Mercedes Concept A Sedan are o formă prea apropiată de CLA pentru a fi doar un rival pentru Audi A3 Sedan. Ori vor scoate CLA din gamă, ori vor schimba designul lui CLA pentru a se diferenția clar de viitorea Clasa A Sedan, altfel le văd canibalizându-se.