Gama Bentley este completă, noul Flying Spur atacă Mercedes-Maybach Clasa S

ae9c87af-2020-bentley-flying-spur-11

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Bentley Mulsanne rămâne vârful de gamă al producătorului din Crewe, însă mai există o limuzină sportivă ce poartă B-ul englezesc, ciudat numitul Flying Spur.

Aflat la a treia generație și pierzând numele de Continental încă de la a doua, Flying Spur este, în mare parte, o versiune cu patru uși a celebrului Coupe și totodată al patrulea model construit pe noua platformă MSB a grupului Volkswagen după Panamera, Continental GT și Continental GT Convertible.

Față de fratele său cu două uși, Flying Spur dispune de un design puțin mai angular și muscular, iar stopurile continuă tema rectangulară a modelului precedent, ignorându-le pe cele rotunde ale lui Continental GT. Cu toate acestea șasiul din aluminiu și materiale compozite sau barele anti-ruliu de 48V sunt o evoluție a celor de pe GT. Farurile LED Matrix cu efect de cristal și inele cromate înglobează ADN-ul Bentley extraordinar de bine, jantele de 21″ sunt impunătoare, iar emblema Flying B este retractabilă și iluminată.

Ca să ajute o mașină de asemenea gabarit să vireze și să meargă precum o sportivă, Bentley a adus pe Flying Spur un sistem de tracțiune integrală numit Active All-Wheel Drive și un sistem de direcție integrală ce poartă numele de Electronic All-Wheel Steering. Suspensia pneumatică ascunde arcuri cu trei camere pe fiecare colț și este cea care menține mașina confortabilă chiar și când rulezi cu viteză mare. Mulțumită acestor factori, englezii se laudă cu subvirare aproape zero.

Motorizările vor fi identice cu cele ale lui Continental GT, însă pentru moment a fost detaliată doar versiunea de top. Este vorba despre un W12 cu 635 cai putere și 900 Nm împerecheat la o transmisie automată cu opt rapoarte și dublu ambreiaj. Vă zic un mic secret, este PDK-ul de pe Panamera. Flying Spur atinge 100 km/h în 3.8 secunde și se plafonează abia la 333 km/h.

Cu un ampatament mai lung cu 130 mm, limuzina mică Bentley promite lux și rafinement nemaiîntâlnit în segment. Tot bordul și consola centrală au fost preluate la frații săi în două uși, inclusiv panoul central rotativ prin care poți alege ce poți să vezi, fie ecranul sistemului de infotainment de 12.3″, fie trei ceasuri analog, fie o placă de furnir.

Clienții pot specifica furnir simplu sau dublu pentru interior, 15 modele de tapițerie pentru scaune și cusături Mulliner Driving Specification. Totodată, Flying Spur este prima mașină din lume cu piele cusută în romburi 3D.

Primele exemplare Bentley Flying Spur vor ajunge la clienți începând cu anul 2020.