Gândești în afara cutiei, personalizezi cutia, călărești cutia prin oraș. Cutia e o Honda Motocompacto.

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Honda are o tradiție pentru trăsnăi. Motocompacto e cea mai recentă – un scuter electric care e și valiză și poster în același timp.

Nu-i prima oară când face din astea. De exemplu, în ceea ce privește scuterele, a mai avut un model oarecum similar prin anii 1980, numit Motocampo. Ideea lui era să încapă în portbagajul oricărei mașini (oricât de mică), astfel încât să se poată transforma într-un vehicul urban pentru cei care făceau naveta din afara orașului și voiau să evite traficul, lăsându-și mașinile undeva la periferie.

Motocampo mergea cu benzină și venea într-o lume în care nu avea multă concurență. Motocompacto merge, desigur, cu curent. Și, evident, s-a născut într-un peisaj urban complet diferit, în care oriunde te uiți în jur vezi sumedenie de scutere compacte și trotinete electrice.

Costă vreo 1000 de dolari, merge cu maximum 24 km/h, are 19 km autonomie și cântărește cam 18 kg. Avem alternative destule cu cifre mai tentante, dar aici avem o Honda și e simpatică. Plus că poți măzgăli lateralele cum vrei tu, călărind, practic, un afiș.

 

Mobilitate la pachet

Șaua, roata spate și pedalele se retrag în „cutie”. Și ghidonul pivotează și se strânge, transformându-se în mâner. Este compact, dimensiunile ajungând la circa 74,2 x 53,6 x 9,4 cm (strâns), de la circa 96,8 x 88,9 x 43,7 cm (desfăcut, gata de mers). Si, chiar dacă nu-i cel mai ușor lucru (18 kg), nu-i greu să ne imaginăm că îl poți manevra elegant în portbagaj sau prin mijloacele de transport în comun.

Pe partea practică, Honda ne spune că pe undeva pe acolo există și un spațiu de depozitare, că are un dispozitiv de care îl poți asigura prin legare și că, foarte important, poate fi folosit de călători cu până la 120 kg. Are blocuri optice, vitezometru, afișaj pentru nivelul bateriei, suport pentru telefon și aplicație dedicată.

Puterea maximă ajunge la 490 wați, iar accelerația de la 0 la 24 km/h (viteza maximă) se face în 7 secunde. Bateria are o capacitate de 6,8 Ah și se încarcă în circa 3,5 ore la o priză normală de 110 volți (SUA, Japonia etc.). 

Honda ne spune că Motocompacto e sigură și manevrabilă pe șosele, ușor de cărat în metrouri, autobuze, clase și birouri. În plus, toată suprafața aia laterală e numai bună pentru personalizare, așa că nu văd de ce să nu prindă, chiar dacă prețul e cam mare pentru performanțele pe care le pune la bătaie. Dacă factorul hip-funny-cool e important pentru tine, ei bine, acum ai o alternativă complet ieșită din comun.

Imagini: 
Linkuri: 
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici