Oh, asta e haioasă! Mai multe din astea, vă rugăm!

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Niște juniori de la Audi au primit undă verde pentru o joacă. Ce să vezi?! Le-a ieșit bine – un concept NSU EP4 simpatic… cam ca o glumă năstrușnică dată pe sub mustață într-o ședință serioasă despre strategii și bugete.

 

Pentru a marca cea de-a 150-a aniversare la sediul Audi din Neckarsulm, doisprezece ucenici de la Audi s-au gândit să propună un concept haios. Au reinterpretat și electrificat o mașină clasică emblematică din istoria grupului, NSU Prinz 4, numind-o EP4 (E de le electric și P4, de la Prinz 4). 

Prinz 4 a fost o mică mașină produsă între 1961 și 1973 în număr mare (576.619 exemplare) și, culmea, exportată și în America un pic. Era a patra versiune a modelului Prinz (care înseamnă Prinț, desigur), lansat de NSU în 1958, în urma deciziei de a produce mașini, pe lângă motocicletele pe care le făceau de multă vreme.

Prin 1955, când s-a luat decizia să facă și mașini, NSU nu era chiar oricine, ci era cel mai mare angajator din zonă – un renumit producător de motociclete și biciclete, cu origini în 1873. 
În 1969 compania a fost preluată de Volkswagenwerk AG, care a fuzionat NSU cu Auto Union, proprietarii mărcii Audi pe care Volkswagen o achiziționase cu cinci ani mai devreme. Noua companie se numea Audi NSU Auto Union AG, mai târziu scurtată la Audi AG, și avea în plan eliminarea ușoară a mărcii NSU și promovarea brandului Audi. Lucru care s-a și întâmplat în anii 1970, Prinz 4 în ’73 și Ro 80 în ’77 fiind ultimele modele care au purtat logoul NSU pe grilă.

Acum, pentru a celebra 150 de ani de când a început activitatea la uzina din Neckarsulm, prințul s-a întors din morți ca să amuze fanii NSU și nu numai pe ei.

Partea din spate a „Prințului”, unde cândva era un motor pe benzină cu doi cilindri și 30 CP (22 kW), găzduiește acum un motor electric de 240 CP (176 kW). Vine de la un Audi e-tron din 2020 și își trage puterea de la o baterie împrumutată de la un Q7 plug-in-hybrid, plasată acum sub capota din față, acolo unde NSU Prinz avea cândva rezervorul de combustibil.
 
Mai departe avem prize de aer mari, aripi umflate, blocuri optice interesante, eleroane exagerate, proporții forțoase și tot ce-i trebuie unei jucării pentru adulți copii mari. Răzbate entuziasmul celor care au lucrat la proiect.
 
Producție? Nici gând. Dar măcar știm că sunt unii puși pe glume la Audi și există șanse să vedem și alte proiecte jucăușe în viitor. N-ar fi rău deloc să fie mai dese, zic.
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici