GALERIE FOTO: acesta este PICK-UP-ul TESLA de 40k euro si 400 km autonomie

WhatsApp Image 2019-11-22 at 16.23.58

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Toți producătorii deja consacrați tremurau când Tesla a anunțat primul său pick-up acum doi ani, însă astăzi ei pot răsufla liniștiți, deoarece Elon Musk a adus pe scenă…chestia asta.

Numele său este Cybertruck și pare că a fost desenat folosind o riglă, Minecraft și programul cu care se făceau efectele speciale în Robocop 2. Mașina de 5,885 mm lungime, 2,027 mm și 1.905 mm lățime pare o glumă. Pe lângă forma de acoperiș de casă, ce e cu aripile aceleea, ce e cu jantele? Farurile și stopurile sunt două benzi LED, iar suprafața vitrată pare surprinzător de mică. Nu are cum să te apuce râsul când te gândești că Elon și-a dat verdele pentru așa ceva.

Interiorul urmează același trend, unghiuri ascuțite, un volan futurist și tradiționalul ecran de mari dimensiuni. Oglinda retrovizoare interioară este și ea tot un ecran, însă unde sunt cele laterale? Probabil cel mai interesant lucru la cabina lui Cybertruck este faptul că poate găzdui șase persoane. Dar, din nou întreb, ce este marmura aceea de pe bord? Știu că nu este marmură, dar seamănă și nu pot să spun că mi-ar plăcea să văd așa ceva când merg cu mașina.

Poate se revanșează la capitolul opțiuni de propulsie, trei opțiuni vor fi disponibile odată cu intrarea în producție peste doi ani. Da, mai așteptăm până la finalul lui 2021 pentru Cybertruck, la fel cum așteptăm pentru toate produsele Tesla:

  • Single Motor RWD – 0-96 km/h în 6.5 sec – 400+ km autonomie – 39.900$
  • Dual Motor AWD – 0-96 km/h în 4.5 sec – 480+ km autonomie – 49.900$
  • Tri-Motor AWD – 0-96 km/h în 2.9 sec – 800+ km autonomie – 69.900$

Cu o gardă la sol de 40 cm, cu unghiuri de atac și degajare de 28 grade, Cybertruck promite performanțe bune și în off-road, iar capacitatea de tractare, în funcție de versiune, va fi între 3.400 și 6.350 kg. Surprizele nu se termină aici, deoarece în prezentarea oficială, Elon Musk și oficialii Tesla au abuzat noul pick-up, lovindu-l cu un ciocan și demonstrând că oțelul din care este construit chiar este rezistent sau aruncând cu bile de metal în geamuri și demonstrând că sticla e sticlă și că se va sparge. După ce au schimbat geamurile la modelul prezentat, au spus că vor mai lucra la duritatea sticlei folosite.

Cybertruck este și primul pick-up cu o monococă din oțel, nu cu șasiu separat cum sunt rivalii americani cu propulsie convențională. Suspensia pneumatică va fi dotare standard, iar bena lungă de doi metri va primi un capac capabil să protejeze până la 2830 litri de marfă. În benă are loc și un ATV, așa cum au demonstrat pe scenă, însă deși părea construit de Tesla, nu se știe dacă va fi pus în vânzare.

Ca să rezervi noua Tesla Cybertruck trebuie doar să dai un avans de 100$, dar de ce ai face acest lucru? Și nu uita, producția va începe abia la sfârșitul lui 2021 sau, dacă vrei versiunea de top, mai ai de așteptat un an. Deși nu cred că știu pe cineva care ar vrea așa ceva.