Geely Icon, prima mașină cu protecție împotriva Coronavirusului

Geely-Icon-China-spec-23

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Având în vedere epidemia de Coronavirus din China, Geely a fost nevoit să lanseze SUV-ul Icon exclusiv online, dar lansarea a fost privită de milioane de telespectatori.

După 30.000 precomenzi exclusiv online, Icon are șansa de a deveni cel mai popular SUV al producătorului chinez, datorită designului interior-exterior, dar și a a faptului că la proiectarea acestuia au lucrat cele cinci studiouri de design Geely de pe tot mapamondul. Limbajul minimalist va fi utilizat și de următoarele modele Geely, inclusiv grila „Expanding Cosmos” sau farurile subțiri.

Interiorul este foarte arătos și amintește într-o oarecare măsură de Citroen C4 Cactus. Sistemul de infotainment cu ecran de 10.25″ rulează sistemul de operare GKUI Geely Smart Ecosystem și are o grafică foarte bună, dar probabil cea mai tare găselniță de la bordul lui Icon este sistemul Air Purification System (IAPS) ce lucrează cu aerul condiționat pentru a izola și elimina elementele dăunătoare, inclusiv bacterii, viruși și Coronavirus.

Ca orice mașină a anului 2020, Icon dispune de o grămadă de sisteme de asistență ale șoferului ce funcționează pe baza a 12 senzori ultrasonici, radar milimeter wave (aceeași tehnologie precum 5G) și cinci camere HD. Mai există camere 360 grade și chiar o vedere 180 grade din lateralele mașinii.

Icon are sub capotă un propulsor turbo de 1.5 litri cu trei cilindri pe care îl știm de la Volvo XC40, un sistem mild-hybrid pe 48 V și o transmisie automată cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte. Puterea totală măsoară 190 cai putere, cuplul nu depășește 300 Nm, iar consumul declarat are valoarea de 5.7 l/100 km. Mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 7.9 secunde, iar prețul său de bază pleacă de la echivalentul a 15.110 Euro în piața de origine.