Renault aduce Talisman facelift la Salonul Auto de la Geneva

2020-Renault-TALISMAN-05

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Renault va avea ce prezenta la Geneva. Pe lângă Twingo EV, Clio E-TECH, Captur E-TECH și noul Megane facelift, producătorul francez a pregătit și faceliftul lui Talisman.

Pe lângă schimbările subtile de design, noul Talisman vine cu faruri și stopuri full LED în standard pe toată gama, la pachet cu semnalizări dinamice, dar antena în formă de aripă de rechin poate fi interpretată ca fiind preluată de la alt producător. Jantele cu dimensiuni între 17 și 19″ au primit design nou, iar Baltic Grey, Vintage Red și Highland Grey sunt noi adiții în paleta de nuanțe exterioare ale modelului de clasă medie. Că tot am vorbit despre faruri, pe lista de opționale sunt și unele Matrix LED adaptive, pentru o iluminare superioară.

Chiar dacă interiorul nu pare prea mult schimbat, suporturile de pahare au fost mărite, oglinda retrovizoare electrocromă a rămas fără ramă, încărcătorul wireless pentru smartphone a fost mutat în consola centrală, iar comenzile climatizării au fost redesenate și au acum un mic ecran, ca să nu mai fie nevoie să te uiți în ecranul sistemului de infotainment. Apropo de acesta, cel de top Easy Link are o diagonală de 9.3″ și este amplasat vertical. Compatibilitatea Apple CarPlay & Android Auto nu putea lipsi, iar noul tablou de bord digital cu ecran de 10.2″ completează noutățile tehnologice din cabină.

Tapițeria textilă poate fi aleasă în trei nuanțe diferite sau dacă ești pretențios ai piele Riviera pe lista de opționale. Mai mult, versiunea de top, Initiale Paris îți oferă două tipuri de piele Nappa. Finisajele cromate sunt noi, luminile ambientale au tehnologie LED, iar Initiale Paris propune finisaje din material ce imită lemnul.

Rombul francez mereu a plusat pe siguranță, iar Talisman dispune de Highway & Traffic Jam Companion, un sistem bazat pe tehnologie autonomă Level 2 ce funcționează la viteze de până la 160 km/h și poate aduce mașina la stop în caz de ambuteiaj pe autostradă. Sistemul de direcție integrală 4Control a rămas prezent, este singurul din segment și este cuplat cu amortizoarele adaptive pentru „stabilitate și confort optime”.

Hai să vorbim și despre motorizări. Întâmplător, niciuna din cele prezente la startul vânzărilor în 2015 nu a mai rămas în gamă:

  • 1.3 TCe 160 CP, 270 Nm EDC7
  • 1.8 TCe 225 CP, 300 Nm, EDC7
  • 1.7 Blue dCi 120 CP, 300 Nm, M6
  • 1.7 Blue dCi 150 CP, 340 Nm, M6
  • 2.0 Blue dCi 160 CP, 360 Nm EDC7
  • 2.0 Blue dCi 200 CP, 400 Nm EDC7

Noul Renault Talisman va fi disponibil în Europa începând cu luna iunie 2020.