Genesis GV80 este SUV-ul pe pile de combustibil de care aveam nevoie

genesis-gv80-concept-ny-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Genesis, brandul de lux al celor de la Hyundai, a prezentat la New York un concept ce vrea să rivalizeze cu BMW X5 și Mercedes-Benz GLE.

Numit GV80, seamănă cu Lincoln Navigator și are un sistem de propulsie bazat pe pile de combustibil. Coreenii consideră că această tehnologie are un viitor strălucit, tocmai de aceea investesc mulți bani în dezvoltare.

Botul mașinii conține grila specifică Genesis, iar farurile cu aspect de bijuterie îi dau conceptului o prezență aparte. Se știe că un SUV de asemenea dimensiuni are o rezistență la înaintare destul de ridicată, dar inginerii Genesis au proiectat o bară față cu scopul de a canaliza aerul cu precizie în jurul aripilor față.

Spatele dispune de stopuri subțiri ce se prelungesc pe aripile spate, dar deși designul lor este simplu, folosesc tehologia fibrei optice cu laser și au o amprentă luminoasă unică. Jantele de 23” și mânerele ușilor electronice completează designul simplist.

Bordul este dominat de un ecran touchscreen OLED curbat de 22” ce se împarte între în două ecrane mai mici, unul pentru șofer, altul pentru pasager și care dispune de Human Machine Interface și tehnologie multi-function. Există chiar și un touchpad format dintr-o rotiță din metal și plexiglass care recunoaște și cel mai urât scris.

Consola centrală din metal dispune și ea de tehnologie touch și poate accesa funcții precum Navigation, Entertainment, Communication și Environment. Când pasagerul atinge elementele metalice și activează anumite funcții, o fereastră mică va apărea pe ecranul principal, fără a deranja șoferul.

Portbagajul pare mai degrabă un lounge decât un loc de depozitare, fiind finisat cu materiale precum piele gri inchisă, lemn și metal polișat.

În funcție de reacția publicului la Salonul Auto de la New York, Genesis va lua o decizie cu privire la punerea în producție a conceptului GV80, însă cu un sistem de propulsie convențional.