Mercedes Clasa S facelift va fi dezvăluită la Shanghai

Mercedes-Benz S-Klasse (V 222); 2017 ;Mercedes-Benz S-Class (V 222); 2017;

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

La scurt timp după Salonul Auto de la New York, Mercedes-Benz va prezenta la Salonul Auto de la Shanghai versiunea restilizată a vârfului de gamă, Clasa S.

Nemții promit motoare mai eficiente și o integrare mai bună a propulsiilor electrice. Vom găsi motoare cu șase cilindri, posibil cele vehiculate cu cilindri în linie, un nou V8 biturbo, derivată din unitatea de 4 litri și un plug-in hybrid ce va avea o autonomie pur electrică de 50 km. Noua Clasă S va avea o instalație electrică de 48 volți ce va furniza curent pentru un electromotor mai potent și pentru o turbină electrică.

O direcție în care noua Clasă S vrea să meargă este aceea izolării șoferului de corvoada conducerii propriei mașini. Acum mașina va putea frâna singură înainte de un viraj folosind datele navigației, iar semnalizând, va schimba banda singură.

Restul sistemelor deja existente la bordul mașinii au fost îmbunătățite, dar acum limuzina germană poate fi parcată cu o aplicație de smartphone, iar o tehnologie nouă a farurilor promite să transforme noaptea în zi.

De la lansarea sa în 2013, generația W222 s-a vândut în peste 300.000 exemplare, iar facelift-ul iminent va dori să continue succesul și să rămână cea mai vândută limuzină de lux. Restul gamei S (Coupe, Cabriolet, Maybach, Pullman) va trece progresiv prin același tratament de întinerire pe care îl vom vedea în scurt timp la Shanghai pe limuzină.