Gumpert a realizat o mașină electrică ce transformă metanolul în hidrogen

Gumpert-RG-Nathalie-First-Edition-4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Uite aici o ciudățenie de mașină, noul Gumpert Nathalie sau prima mașină cu pile electrochimice pe metanol.

Modelul este un coupe cu două uși foarfecă și proporții corecte, chiar dacă designul nu poate fi catalogat cu adevărat frumos. Gumpert, acum deținută de cei de la Aiways, a folosit materiale precum fibra de carbon și in pentru caroserie pentru a obține o masă foarte scăzută.

Puterea mașinii vinde la pile electrochimice de 15kW ce produc hidrogen din metanol, hidrogen transformat apoi în curent electric. Mai există și o baterie pentru urgențe, dar aceasta nu este folosită mai deloc în zone urbane. Pilele împreună cu bateria oferă un total de 178 kWh (Tesla Model S Performance are 100 kWh) și o putere maximă de 544 cai putere.

Rezervorul de metanol măsoară 65 litri și durează trei minute pentru a-l umple deoarece Nathalie funcționează pe metanol comercial. Cei 65 litri îi sunt suficienți pentru o autonomie de 820 km. Un calcul simplu ne arată un consum de 7.9 litri la 100 km, în condițiile în care metanolul are prețul la jumătate comparativ cu benzina. Mai pui în balanță și performanțele extraordinare, de 2.5 secunde până la 100 km/h și o viteză maximă de 300 km/h și nu pare deloc o investiție rea. Tracțiunea integrală și cele două transmisii automate cu două trepte sunt responsabile pentru aceste performane foarte bune.

Gumpert și Aiways vor construi doar 500 unități din Nathalie, fiecare având un preț de 407.000 Euro. Primele exemplare vor ajunge la clienți începând cu prima jumătate a anului 2021.