Tesla: Un milion autoturisme construite

2020-tesla-model-3-one-millionth-car-milestone-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Chiar dacă estimările nu au fost niciodată atât de mari, iar compania a avut mult de suferit până să ajungă aici, iată că Tesla tocmai a atins un milion de exemplare fabricate.

Modelul aniversar a fost un Model Y roșu ce va fi trimis către clientul său, mașină ce a fost asamblată la fabrica din Palo Alto, California. Elon Musk a mulțumit întregii echipe pe Twitter. Această barieră de un milion va fi dublată foarte repede. Fabrica din China ar trebui să producă nu mai puțin de 150.000 unități anul acesta, iar cea din California ar trebui să aibă un debit de jumătate de milion unități.

Dacă mai punem la socoteală faptul că anul acesta gama producătorului american va fi completată și de Roadster, Semi și Cybertruck, atunci Tesla chiar va deveni un adevărat jucător pe piața mondială. Tesla se descurcă bine și în Europa, Model 3 fiind cel mai vândut autoturism electric anul trecut, cu 94.495 exemplare comercializate. Model Y ar trebui să aducă un plus de vânzări, chiar dacă s-ar canibaliza puțin cu berlina de clasă medie. Model S și Model X rămân produse de nișă rezervate clientelei foarte bogate.