Hennessey Maximus, un Gladiator de 1000 cai putere

271ce0dc-hennessey-maximus-36

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

John Hennessey este un erou al zilelor moderne, cu toate că nu toată lumea ar fi de acord cu această afirmație.

Pentru sume nu exagerat de mari, el îți modifică și îți face niște mașini absolut superbe. Pentru el, Mustanguri, Camarouri sau Cadillacuri de 1.000 cai putere nu sunt modele neobișnuite. Mai mult, primești și garanție la bijuteriile motorizate.

Ultima lui creațiie este acest Jeep Gladiator cu motor de Hellcat modificat. Este vorba despre un V8 supraalimentat cu compresor mecanic și cilindreea de 6.2 litri. După o resoftare ECU, un sistem de injecție schimbat, un radiator mult mai mare și o evacuare din oțel inoxidabil, pick-up-ul american produce 1.014 cai putere și 1.265 Nm.

Cu toate că Hennessey este un tuner ce mai propune modele cu transmisii manuale, Gladiator Maximus vine în standard cu o cutie automată cu opt trepte de origine ZF ce a suferit ceva modificări, printre care și o scurtare a carcasei. În această configurație, Maximus atinge 100 km/h în patru secunde.

Maximus mai dispune și de un lift kit de 6″, jante speciale de 20″ cu anvelope de off-road. bumpere mai rezistente, lumini auxiliare cu LED și tapițerie din piele brodată cu numele companiei și al modelului.

Doar 24 unități Hennessey Maximus vor fi construite, toate având un preț de 225.000 $, preț ce include și Gladiatorul donator.

Apropo, s-a prins cineva de ce se numește Maximus? Acesta era numele personajului principal jucat de Russel Crowe în filmul Gladiator și nicio altă publicație românească nu a menționat asta.