Hyundai aplică un facelift lui Grandeur, îl face de nerecunoscut

b0df8c71-2020-hyundai-grandeur-korea-spec-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Unul dintre producătorii care nu face toate mașinile să semene între ele este Hyundai, iar asta este de apreciat.

Pentru 2020, producătorul coreean a prezentat faceliftul lui Grandeur, un model doar cu câțiva cm mai lung decât un BMW Seria 5. Mașina a primit un design complet nou, cu faruri mici ce par că fac parte din grila cu model rombic. Mai mult, luminile de zi chiar fac parte din grilă, iar stopurile sunt unite printr-o bandă LED. Limbajul de design este o evoluție a ceea ce am văzut la Sonata și poartă numele de “Sensuous Sportiness” pentru cei ce știu limbajul de marketing.

S-au înregistrat și mici câștiguri la capitolul spațiu interior, mulțumită ampatamentului crescut cu 4 cm. Apropo de interior, acesta este unul dintre cele mai spectaculoase din clasa mare. Ok, poate se văd anumite influențe occidentale, dar modul cum a fost totul implementat este cu mult bun gust. O premieră pentru un model Hyundai este sistemul de climatizare controlat tactil. Atât tabloul de bord digital, cât și sistemul de infotainment cu ecran tactil au o diagonală impresionantă de 12.3″, volanul ar putea foarte ușor să aibă patru cerculețe pe el și nu s-ar mira nimeni, iar maneta selectorului transmisiei a fost înlocuită cu butoane, precum la SUV-ul Palisade.

Chiar dacă vorbim de un facelift, Hyundai chiar s-a chinuit și a insonorizat mașina mai bine, sticla folosită este acum mai groasă, iar caroseria a fost rigidizată suplimentar. Și pentru că trăim într-un mediu poluat, fie că suntem români, coreeni sau americani, noul Grandeur dispune de un senzor de praf și un microfiltru de habitaclu, pentru un aer mai curat la bord.

Gama de motorizări este ciudată, dar interesantă în același timp:

  • 2.4 GDi Hybrid
  • 2.5 SmartStream Turbo 300 CP – Motor atât cu injecție directă, cât și cu injecție multipunct, în funcție de viteză și rpm
  • 3.0 V6 LPi (GPL) 250 CP
  • 3.3 V6 GDi 290 CP

Printre sistemele de asistență ale șoferului de la bordul noii limuzine de clasă medie enumerăm Parking Collision-Avoidance Assist-Reverse, Forward Collision-Avoidance Assist-Junction Turning, Blind Spot View Monitor, Safe Exit Assist sau Remote Smart Parking Assist.

Noul Hyundai Grandeur deja se poate comanda în țara mamă, la un preț de bază de echivalentul a 25.700 Euro.