Hyundai i30 N Project C este hothatch-ul pe care nu știi că îl vrei

eb2c5b3d-hyundai-i30-n-c-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Similar cu ce a făcut VW cu Golf GTI Clubsport S/TCR, cei de la Hyundai vor lansa o versiune și mai agresivă a lui i30 N numită Project C.

Mașina va fi mai ușoară, mai joasă și mai agresivă, dar și limitată la 600 unități. Project C vine de la Area C, circuitul de testare Hyundai din Namyang, fibră de carbon și centru de greutate. „facepalm”

Motorizarea 2.0 Turbo cu 275 CP și 380 Nm este aceeași de sub capota lui i30 N Performance, însă performanțele au avut de câștigat mulțumită masei cu 50 kg mai mici decât acel model. Doar jantele scad greutatea cu 22 kg, diferența făcând-o splitterul, difuzorul, capota și pragurile din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP), același material folosit și de BMW pe modelele sale de performanță.

Cu toate că garda la sol a fost coborâtă cu 6 mm, centrul de greutate a scăzut cu 8.8 mm datorită recalibrării amortizoarelor și a arcurilor mai scurte. Șoferul va simți acest lucru, dar va simți și plusul de feedback în direcție în modurile Sport și N.

La interior observăm accentele portocalii ce le-au înlocuit pe cele albastre, inclusiv cele de pe volan, dar și o placă ce numerotează fiecare exemplar. Nu știm prețurile, însă putem bănui că Hyundai i30 N Project C va fi mai accesibilă decât Golf GTi TCR sau SEAT Leon Cupra R.