Hyundai și KIA lucrează la un sistem predictiv de schimbare a treptelor de viteză

hyundai-kia-ict-tech-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Viitorul este din ce în ce mai aproape cu Hyundai și KIA, cei doi producători dezvoltând un sistem numit Information and Communication Technology (ICT).

ICT folosește senzori, camere și radare pentru a schimba treapta de viteză automat în funcție de viteză, drum și condițiile de trafic. Mai mult sistemul de navigație 3D va include hărți precise cu tot cu altitudine, unghi, curbură și va putea detecta dâmburile de viteză, pantele și schimbările de limită de viteză. Rezultatul va fi schimbarea de treaptă sau folosirea frânei de motor, în funcție de nevoile mașinii la momentul respectiv.

Pentru intrările pe autostradă, ICT va comuta mașina automat în modul Sport și va reveni la setarea inițială după ce vei fi ajuns la viteza de croazieră. Pentru a o experiență mai relaxată, ICT va menține distanța față de mașina din față.

În testele coreenilor s-a descoperit că mașinile echipate cu ICT au operat cu 43% mai puține schimbări de treaptă comparativ cu aceleași mașini care nu aveau acest sistem. În plus, șoferii au frânat cu 11% mai puțin, ei fiind mai relaxați, iar plăcuțele de frână rezistând mai mult în timp.

Pe viitor, ICT va fi capabil să comunice cu rețelele 4G și 5G, va învăța preferințele șoferilor și va învăța să conducă precum aceștia sau să se adapteze nevoilor de condus ale lor.