Hyundai Veloster N se dezvăluie la Detroit

2019-hyundai-veloster-n-23

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Gama Hyundai N se îmbogățește la Salonul Auto de la Detroit. Coreenii nu s-au mulțumit doar cu lansarea noii generații Veloster, așa că au dezvăluit și versiunea de performanță, Veloster N.

Sub capota pseudocoupe-ului se regăsește aceeași unitate 2.0 T-GDI ce dezvoltă 275 cai putere și 353 Nm de pe i30 N Performance, cuplată la o transmisie manuală cu șase rapoarte. Deși cifre de performanță nu au fost făcute publice, probabil că Veloster va îmbunătăți timpul de 6.1 secunde necesar compactei să ajungă la 100 km/h.

Pentru a îmbunătăți agilitatea, Veloster N are suspensie îmbunătățită față de versiunile obișnuite, dar și un mod de rulare N pentru circuit. Mai mult, sportiva a primit și un diferențial cu patinare limitată controlat electronic ce mărește gradul de aderență disponibil în orice moment. Standard, mașina dispune de discuri de frână cu dimensiunea de 13” pe față și 11.8” pe spate, însă pe lista de opționale se regăsesc unele de 13.6” pe față și 12.4” pe spate.

Principalele diferențe stilistice față de versiunile civile ale sunt bara față mult mai agresivă cu tot cu grila de mari dimensiuni, eleronul montat pe plafon și difuzorul spate proeminent cu evacuarea dublă.

Noul Veloster N va putea fi vopsit în patru nuanțe speciale, numite Ultra Black, Chalk White, Racing Red și Performance Blue, culoarea mașinii din imagini. Clienții care vor opta jantele de 18” vor primi anvelope 225/40 Michelin Pilot SuperSport, iar cei care vor specifica jante de 19” vor avea gume 234/35 Pirelli P-Zero.

Interiorul a primit scaune sport, volan și schimbător de viteze specifice N, praguri interioare N, ceasuri de bord speciale și accente albastre pentru a diferenția mașina de restul gamei Veloster.

Primele modele vor fi asamblate începând cu luna septembrie 2018, iar noi probabil vom vedea noul Hyundai Veloster N în Europa la începutul anului 2019.