Kia Forte 2019 este concurentul Jettei peste Ocean

kia-forte-2019-unveiled-33

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

KIA Cee’d nu se vinde în Statele Unite ale Americii, asta nu pentru că nu ar fi o mașină bună, din contră, doar că ei au modelul Forte, un sedan compact ce tocmai a primit o generație nouă la Salonul Auto de la Detroit.

Producătorul sud-coreean declară că noul model oferă mai mult confort ca modelul preexistent, precum și un consum de combustibil îmbunătățit, la pachet cu un arsenal tehnologic modern.

Mașina nu șochează la capitolul design, acesta este unul echilibrat, Forte putând fi recunoscut de la o poștă ca fiind o KIA. Un plus îl merită farurile cu LED, desenate foarte frumos, iar dimensiunile de 4.640 x 1.798 x 1.440 mm plasează noul model în raza de atac a proaspăt lansatei Volkswagen Jetta.

În standart, KIA Forte este echipat cu un sistem de infotainment cu ecran tactil de 8” ce este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto și care îți poate citi SMS-urile via Bluetooth. Pe lista de opționale se găsesc încărcătorul wireless pentru smartphone și un sistem audio premium Harman Kardon de 320W. Printre sistemele moderne de asistență ale șoferului observăm Blind-Spot Collision Warning, Lane Keeping Assist, Forward Collision-Avoidance Assist și Smart Cruise Control.

Dacă deschidem capota berlinei coreene, putem vedea un motor aspirat de doi litri cu ciclu Atkinson și EGR răcit împerecheat fie cu o transmisie manuală cu șase trepte, fie cu o automată cu variație continuă numită Intelligent Variable Transmission (IVT). Acesta produce 150 cai putere și 180 Nm, dar promite un consum mediu de doar 6.7 l/100 km (testat în condițiile EPA, mult mai drastice și mai aproape de realitate ca cele NEDC).