Hyundai Venue, o Kona mai frumoasă

2abc84e4-hyundai-venue003

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Hyundai investește mult în SUV-uri și crossovere. Atât de mult încât după ce că are Kona în clasa mică, producătorul coreean s-a gândit că ar fi momentul potrivit pentru încă un model situat în același segment.

Acesta este Venue și momentan nu se va vinde în Europa, deși ar trebui, arată bestial. Hmm, dacă mă gândesc mai bine, arată ca rodul iubirii dintre o Kona și un Volvo XC40.

Coreenii spun că jantele de 15″ sunt cele oferite în echiparea standard, iar cele de 17″ sunt opționale. Pe lista nuanțelor exterioare se vor regăsi Black Noir, Ceramic White, Denim, Galactic Gray, Green Apple, Intense Blue, Scarlet Red și Steller Silver, iar plafonul constrastant sau trapa electrică vor completa imaginea de crossover funky al lui Venue.

Era să uit de dimensiuni. Diferenețele față de Kona sunt minime, însă Venue este mai mic la toate capitolele față de fratele său.

Interiorul este simplu, ergonomic și seamănă cu cel de la Kona. Sistemul de infotainment este nou, are dimensiunea de 8″ și este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Porturile USB sunt amplasate ergonomic, camera de marșarier nu lipsește, iar între ceasurile de bord se regăsește un display al computerului de bord cu dimensiunea de 3.5″. Tot de acolo poți activa sau dezactiva diferitele sisteme de asistență ale șoferului, precum Forward Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist, Blind-Spot Collision Warning, Rear Collision Cross-Traffic Warning sau Driver Attention Warning.

Pe piața americană va fi disponibil un propulsor aspirat 1.6 GDi din familia Smartstream Gamma. Motorul produce 121 cai putere, 153 Nm și cere la schimb doar 7.1 l/100 km. Cu toate că vorbim despre o mașină de piață americană, Hyundai va oferi o transmisie manuală pe lângă cea CVT (Intelligent Variable Transmission). Tracțiunea integrală nu este în plan, însă există un mod de iarnă ce maximizează tracțiunea în condiții reci folosind electronica de la bord.

Hai cu ea în Europa, o vrem!