Încă un pick-up electric american își face apariția

d2ed79df-atlis-xt-electric-pickup-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După Rivian, altă companie americană vrea să construiască un pick-up electric cu performanțe de supercar.

Aceasta se numește Atlis Motor Vehicles, iar modelul se va numi XT. La fel ca Rivian R1T, acesta va avea motoare în fiecare roată și o transmisie cu o singură treaptă de viteză. Fiind gândit pe o platformă modulară, XT poate fi construit cu diferite suspensii, direcție integrală sau punte spate dublă. Limita e doar imaginația.

În funcție de baterie, autonomia va fi de 480, 640 sau 800 km. Mai mult, în funcție de echipare și configurare, XT va putea tracta între 2.3 și 15.8 tone. TONE. Sarcina utilă din benă va varia între 450 kg și 2.3 tone.

Nici tehnologia nu a fost uitată, autonomia Level 5 și camerele de luat vederi în locul oglinzilor au fost deja promise. La interior vom găsi un sistem de infotainment cu ecran mare compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

Ambițiile Atlis nu se opresc aici. Pe modelul Tesla, americanii vor să dezvolte o întreagă rețea națională de stații de încărcare de-a lungul Statelor Unite, iar timpii de încărcare ar trebui să fie de minim 15 minute.

Cu un preț de 45.000 $, Atlis XT nu va fi exagerat de scump, dar clienții vor putea alege modelul abonamentului ce începe de la 700$ și include asigurare, serivsare și încărcare gratuită. Să ne așteptăm la o lansare pe piață în 2020.

Eu vreau să știu un singur lucru, totuși. De ce are volan de Polo?