Jeep Grand Commander PHEV, SUV cu șapte locuri și 70 km autonomie electrică

jeep-grand-commander-phev-china-sales-start-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Renegade PHEV nu este singurul astfel de vehicul pe care Jeep îl promovează în perioada asta, ci și noul Grand Commander, model ce își va desfășura cariera pe piața din China.

Grand Commander este un SUV de dimensiuni medii cu șapte locuri și care împarte platforma cu Cherokee. Sistemul său de propulsie este format dintr-o versiune a motorului GME-T4 (folosit și de Alfa Romeo Giulia) de doi litri, turbo, precum și două motoare electrice. O transmisie automată cu nouă rapoarte de la ZF se ocupă de menajarea surselor de propulsie, iar bateria de 13 kWh montată în podea poate asigura o autonomie exclusiv electrică de 70 km. Cea totală măsoară 900 km.

Încărcarea are loc în două ore folosind capacitatea de încărcare maximă de 6.6 kW, dar dacă ai de gând să o încarci acasă, de la o priză normală, fără opt ore nu scapi. Jeep pune la dispoziție patru moduri de rulare pentru noul Grand Commander. Hybrid este modul normal, acolo unde electronica genstionează cel mai eficient sistemul de propulsie, Electric nu are nevoie de explicație, însă trebuie menționat că viteza maximă în acest mod este de 125 km/h, E-Save este un mod pur pe benzină, economisind curent electric pentru zonele în care ai nevoie de această propulsie, iar Sport îți dă putere maximă de la toate cele trei motoare.

Noul Jeep Grand Commander PHEV va avea un preț de pornire undeva la echivalentul a 40.000 Euro, iar producătorul american are nevoie ca această mașină să se vândă, deoarece în primele 10 luni ani alenului 2019, vânzările pe piața chineză au scăzut cu 46% comparativ cu anul 2018.