Jetta VS7 este fratele de buget al lui SEAT Tarraco

Jetta-SV7-4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Puțină istorie contemporană. La începutul anului, grupul Volkswagen și JAW Group au creat un nou brand low-cost pentru piața chineză, numit Jetta (pronunțat GETA). Modelele vândute nu sunt altceva decât produse VAG deja existente, dar ceva mai simpliste.

Primele două modele au fost un VW Jetta (știu, sună confuz) de State rebranduit, iar al doilea, SUV-ul Jetta VS5, este un SEAT Ateca low-cost. Motivul acestui articol este noul VS7, al treilea autoturism al gamei. Și dacă nu v-ați dat seama până acum, avem de-a face cu un SEAT Tarraco rebranduit.

Partea frontală a fost schimbată aproape în totalitate, profilul este identic cu cel al fratelui spaniol, iar spatele a fost puțin retușat. Aș putea spune că aproape prefer VS7 în detrimentul lui Tarraco.

Există totuși niște diferențe sesizabile între cele două modele, precum lungimea cu 10 cm mai mică și ampatamentul scurtat cu 6 cm, ceea ce înseamnă că s-a făcut un oarecare compromis și la capitolul spațiu interior.

Apropo de interior, modelele Jetta nu primesc cele mai noi componente VAG. Spre exemplu, sistemul de infotainment are o diagonală maximă de 8″, volanul este preluat de la Golf 7, iar tabloul de bord și comenzile climatizării le știm de la Polo. Când faci un model low-cost, trebuie să tai de undeva.

Singura opțiune de motorizare este unitatea pe benzină 1.4 TSI ce pune la bătaie 150 cai putere și 250 Nm. Clienții au opțiunea unei transmisii manuale cu șase trepte sau a uneia automate cu același număr de rapoarte, însă tracțiunea integrală este de negăsit.

Jetta VS7 va fi distribuit folosind 200 reprezentanțe de-a lungul Chinei, la un preț cu mult mai mic decât suntem noi obișnuiți în Europa. Spre exemplu, fratele său mai mic, VS5, o Ateca de buget, are un preț de pornire de echivalentul a 11.736 Euro, iar versiunea de top te duce la echivalentul a 15.657 Euro. Mai pune 2-3.000 Euro în plus pentru VS7 și tot ai în față un chilipir.