Kamiq GT este al cincilea SUV Skoda pentru piața chineză

c7629875-2020-skoda-kamiq-gt-china-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Despre Skoda Kamiq, versiunea pentru piața chineză, am mai vorbit, însă acum producătorul ceh a introdus o variantă mai sportivă, Kamiq GT.

Aceasta nu este doar o simplă echipare, ci un alt model cu totul, pachetul exterior fiind agresiv, iar designul fiind modificat extensiv, în special în partea din spate. Până și plafonul a fost arcuit subtil. Jantele, pentru cine întreabă, au dimensiunea standard de 17″.

Interiorul se deosebește de Karoq-ul european prin faptul că sistemul de infotainment nu este plutitor, iar opțiunea tabloului de bord digital nu există. Apropo de sistemul de infotainment, acesta are un ecran de 8.8″ și este compatibil cu Apple CarPlay, Android Auto, Baidu CarLife (un sistem de mirroring exclusiv chinezesc ce merge atât cu iOS, cât și cu Android) sau MirrorLink.

Exemplarele dotate vor dispune de climatizare automată pe o singură zonă, buton de start, plafon panoramic sau chiar o vopsea specială numită Modern Gold. Despre motorizare nu putem decât să bănuim că va fi aceeași de pe Kamiqul chinezesc, anume una pe benzină 1.5 TSI ce dezvoltă 110 CP. Aceasta poate fi împerecheată cu o transmisie manuală cu cinci trepte sau cu una automată și dublu ambreiaj DSG și șase rapoarte.