Mercedes-Benz a venit la CES cu un concept inspirat din filmul Avatar

Mercedes-Benz-Vision-AVTR-4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Așa cum Porsche a creat următoarea navă spațială pentru filmul Star Wars, așa și Daimler a format un parteneriat cu următorul film Avatar și a adus la CES conceptul Mercedes-Benz Vision AVTR.

Pe lângă scopul de a ne prefigura cum ar putea arăta mașinile din viitor, conceptul se concentrează foarte mult pe legătura dintre om, mașină și natură, similar cu ce se întâmplă în celebrul film.

Vision AVTR duce lipsă de volan sau pedale, pasagerii trebuie doar să pună mâna pe consola centrală, acolo unde are loc analiza unor parametri biometrici, precum pulsul. Peste tot la interior găsim suprafețe sculptate și lumini ambientale care îți fură privirea. Scaunele sunt tapițate cu piele Dinamica vegană, construită din articole de îmbrăcăminte, sticle de plastic și drapeluri reciclate, iar podeaua este fabricată dintr-un lemn numit Karuun, derivat din Rattan, un material abundent în Indonezia.

Mașina are chiar și 33 branhii mecanice, imitând respirația și locomoția creaturilor de pe planeta Pandora, cea din filmul Avatar. Dar acestea au și rol aerodinamic, ajutând Vision AVTR să treacă prin aer precum un pește prin apă.

Sistemul de propulsie este cât se poate de electric și cât se poate de futurist. Avem patru motoare, unul în fiecare roată, iar împreună ele dezvoltă nu mai puțin de 470 cai putere. Bateria de 110 kWh este construită cu grafen și este 100% reciclabilă, neavând materiale rare, toxice sau inaccesibile. Ea poate fi încărcată în doar 15 minute și oferă o autonomie de 700 km. Păcat că este doar un concept. Momentan.