Chevrolet Equinox, rivalul american al lui RAV4

2021-Chevrolet-Equinox-RS-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

General Motors a ieșit de pe piața Europeană cu totul, însă pentru piața americană și cea chineză ei lansează produse care mai de care mai frumoase.

Acesta este noul Chevrolet Equinox, un SUV de dimensiunea unei Toyota RAV4 ce este construit pe aceeași platformă cu Opel Astra K. Fiind un facelift, inginerii au redesenat farurile (care sunt acum LED) și grila, iar spatele a primit un difuzor ce încastrează terminațiile evacuării. Totodată, mașina a primit și o echipare sportivă cu accente negre și jante din aliaj de 19″, numită RS. Interiorul a primit materiale mai bune, iar asemănarea cu Opel este evidentă. Ergonomia bună și majoritatea comenzilor au rămas.

Majoritatea echipamentelor de siguranță ce erau oferite opțional sunt acum stadard, precum Lane Keep Assist, Lane Departure Warning, Rear Vision Camera, Following Distance Indicator, Automatic Emergency Braking, Front Pedestrian Braking sau Forward Collision Alert. Pe lista de opționale se află camerele 360 grade HD Surround Vision Camera System, tempomatul adaptiv pe bază de cameră video (majoritatea au tehnologie radar), Automatic Parking Assist și Safety Alert Seat.

Motorizările de origine GM sunt aceleași pe care le știm și de la Opel Insignia, însă versiunile de putere sunt puțin diferite:

  • 1.5 Turbo 173 CP, 275 Nm
  • 2.0 Turbo 255 CP, 353 Nm

Turbodieselul de 1.6 litri nu va mai fi folosit pe facelit, dar pentru curioși, și acesta era folosit pe Insignia. Ambele motorizări sunt disponibile cu transmisii automate (șase sau nouă trepte), iar tracțiunea integrală se găsește pe lista de opționale. Și toate acestea de la un preț de pornire de doar 24.000 $.