Mercedes-Benz va prezenta noua Clasă E la Geneva

Mercedes-E-Class-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Deși mulți producători aleg să nu mai participe la diferite saloane auto, Mercedes-Benz a pregătit multiple premiere pentru Salonul Auto de la Geneva, ce își va deschide porțile începând cu data de 3 martie.

Producătorul german a confirmat că va aduce faceliftul Clasei E, modele compacte hibride și trei noi AMG-uri.

Clasa E se află pe piață de patru ani și Mercedes-Benz a prezentat câteva imagini cu modelele facelift camuflate. Clasa E va adopta un design mai nervos, agresiv, similar SUV-urilor GLC și GLE. La același salon va fi prezentă și versiunea AMG, care va avea 571 cai putere în varianta 63 și 612 cai putere în versiunea 63 S, la fel ca GLE 63 și GLE 63 S Coupe, proaspăt prezentate acum câteva zile.

Dacă ar mai fi să ghicim care este al treilea model AMG, atunci acesta ar putea fi GLE 63 SUV sau noul GLA 45, cu al său propulsor 2.0 Turbo benzină cu 387 sau 421 cai putere.

În ceea ce privește modelele hibride, este posibil să vedem CLA 250 e și GLA 250 e, ambele echipate cu sistemul de propulsie de pe A 250 e și B 250 e, adică un propulsor pe benzină de 1.3 litri ce dezvoltă 160 cai putere și 250 Nm împerecheat cu unul electric de 102 cai putere și 300 Nm, care împreună pun la bătaie 218 cai putere și 450 Nm. Mulțumită acumulatorului de 15.6 kWh, aceste modele vor putea parcurge peste 60 km în regim exclusiv electric, așa cum a demonstrat Bratu în testul lui cu A 250 e.

Suprizele Daimler nu se termină aici, nemții vor mai aduce la salonul elvețian și noul van de camping Marco Polo, dar și conceptul prezentat la CES, noul VISION AVTR.