OFICIAL: Audi e-tron S

Audi-E-Tron-S-7

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Știrea zilei în lumea mașinilor electrice vine din Germania. Și nu de la BMW sau Mercedes-Benz ori de la noua fabrică Tesla de lângă Berlin. Nu, de la Ingolstadt. Audi a anunțat că aduce la Geneva în martie cel mai nou tren de rulare al său pentru SUV-urile electrice. Și este unul super-spectaculos.

e-tron-urile cu indicativ „S” primesc anul acesta TREI MOTOARE. Acest lucru înseamnă un motor electric pe puntea față și două pe spate, pe fiecare roată de aici. Putere maximă: 435 CP, cuplu motor maxim 808 Nm. Mai mult decât atât, funcția de boost înseamnă că pentru timp de opt secunde puterea și cuplul cresc la: 503 CP și 973 Nm!

Din păcate nu avem cifre mega-performante de accelerații: doar 4.5 secunde pentru 0-100 și viteză maximă de 210 km/h. Asta se întâmplă când construiești electrica pe o platformă ne-dedicată în totalitate mașinii. Dar totuși, trenul de rulare cu trei motoare electrice este un indicator clar a ceea ce poate lansa Audi în 2020 și un indicator clar că zvonurile unei platforme dedicate Porsche cu PATRU motoare, nu sunt chiar departe de adevăr.

Setup cu două motoare pe spate înseamnă torque-vectoring, mai multă manevrabilitate și mai multă sportivitate. De exemplu, la ieșirea din curbă e-tron-ul S (normal sau Sportback) va putea muta până la 220 Nm mai mult cuplu pe roata de pe interior. Pe suprafețele alunecoase, cuplul va fi transmis automat către roata care are mai multă nevoie.

Din punct de vedere baterie știm doar că va fi folosită în continuare cea de 95kWh dar poate că aici ar fi nevoie de o creștere a capacității având în vedere că acum această unitate trebuie să hrănească trei motoare electrice nu doar două. Autonomia mașinii o aflăm la Geneva. Până atunci, Audi anunță că îmbunătățirile aerodinamice aduse mașinii duc S Sportback la coeficient de 0.26 și modelul standard la 0.28. Sistemul de frânare este îmbunătățit cu discuri de 400 mm pe față iar suspensia pneumatică va fi oferită standard.