MINI Challenge Status Report #3: dragă Claudiu…

IMG_8886

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

IMG_8893

…aș vrea să te anunț că dacă ieri mi-am dat seama că nu sunt chiar ultima chiftea, azi am ras vreo 3 secunde pe tur, la a doua sesiune de free practice. Asta, desigur, nu înseamnă că am mâncat spanac azi-noapte, ci mai degrabă că ieri eram pe altă planetă, undeva unde nu se auzise de ouă. Dau în continuare gherle pe pistă, printre care cea mai importantă e că mă joc cu volanul ca și când aș vrea să parchez mașina. Uneori încep să virez înainte să termin cu frânarea, alteori nu deschid suficient de mult pe ieșirea din viraj în timp ce accelerez, alteori pur și simplu mă înfig în gaz înainte de apex. Pe scurt, încă nu mă simt bine în primul viraj după linia dreaptă, în T15, virajul de dreapta de dinainte de linia dreaptă, și nici în T14, unde experimentez niște subvirare, probabil pentru că mă înfig prea tare în T13.

PistaOK

On the bright side, mă bucur ca un copil la vata pe băț pentru că mi-am setat punctele de frânare și astăzi, spre deosebire de ieri, am avut timp vreo 3 tururi să experimentez mai multe. În plus, azi m-am prins și cât de mult să fac mașina să plece de spate și cum mă poate ajuta asta să mă înscriu mai bine pentru virajul următor. Yeeee-haaaaaa!

În altă ordine de idei, mă oftic că n-am avut sesiunea de calificări toată pentru mine, pentru că cehul cu care o împart mi-a făcut-o și azi. Dacă ieri a ajuns la boxe cu ușa de la șofer blocată astfel încât n-a putut coborî din mașină decât pe partea dreaptă cu cele 130 de kile ale lui, astăzi a apăsat din greșeală pe BUTONUL ROȘU când schimba într-a treia (mașina e manuală) și a oprit motorul. Prin urmare, iar am pierdut vreo 7 minute din sesiune, așteptând ca mașina să fie repornită și apoi să ajungă din nou pe linia boxelor. Da, știu, n-am venit aici să mă bat pentru titlu, ci ca să trăiesc experiența, dar băiatul ăsta… zău așa… mă face să-mi aduc aminte de asta.

În pauze ne mai distrăm cu alt jurnalist, un bulgar care iubește Rusia, urăște americanii și pe care-l ascultăm cu aceeași plăcere cu care îl ascultăm pe acel român al nostru care ne povestește cum a avut el primul Sony VAIO din România. Are părul gri, cărare pe mijloc, spate masiv și perciuni care merg până spre o barbă desenată fin care se unește cu o mustață din aia semi-mustață, care nu se duce până spre nas, ci îi acoperă doar jumătate din buza de sus. Mă rog, le style est l’homme meme, iar dacă ai fi aici ți-aș spune asta cu același accent cu care comandă el în franceză fructe de mare.

Celălalt ceh s-a mai dat într-o grămadă de curse, inclusiv Scirocco CUP, ceea ce înseamnă că e cam cu o secundă mai bun ca mine pe tur. Mi-ar mai trebui vreo 10 tururi să mă apropii de el, nu cred că le am. Gata, mă duc să mă hidratez înainte de calificări.

For the record, uite timpii celor 4 jurnaliști vs timpul celui mai bun pilot:

REJLEK (cehul nr 1) – 1:40:635
GIURGEA – 1:41:861
HORAK (cehul nr 2) – 1:42:842
MARKOV (bulgarul) – 1:47:553

Best lap: TRAMONTOZZI 1:38:094

Trăiască pistele, hai ai noștri!!!

Încă un hyperlapse făcut de Alex:

P.S. Pe Claudiu îl găsiți aici.