MINI facelift ajunge în România cu ajutorul artistului Amirou Diallo

P90305846_highRes_new-mini-debuts-on-r

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După cum am mai discutat, gama MINI a primit un facelift la începutul anului la Salonul Auto de la Detroit.

Acum a venit momentul ca noile MINI Hatch cu trei uși, MINI Hatch cu cinci uși și MINI Cabriolet să debuteze pe piața autohtonă, dar nu oricum, ci printr-un  proiect de artă care va fi prezentat într-un turneu în showroomurile mărcii din Bucureşti, precum şi în cadrul centrelor BMW şi service MINI din Timişoara şi Cluj în perioada 6 iunie – 8 iulie. Artistul Amirou Diallo a răspuns provocării mărcii şi a creat patru picturi în ulei de mari dimensiuni, menite să ilustreze spiritul britanic al mărcii. Artistul a ales să reprezinte simboluri emblematice ale Marii Britanii: Regina Angliei, Beatles după o fotografie faimoasă pe Abbey Road, Union Jack suprapus pe modelul Mini şi o imagine cu Mini în acţiune într-o cursă de raliuri în anii ’60.

„Noul MINI este primul care preia noul logo, simplificat, marchează inovaţii în ceea ce priveşte personalizarea mărcii şi vine cu un design care subliniază încă o dată spiritul pur britanic prin luminile spectaculoase ale stopurilor. Colaborarea cu Amirou Diallo îşi propune să marcheze un moment important în reinventarea mărcii şi o invitaţie în showroom. Mai mult, tablourile sunt oferite spre vânzare clienţilor mărcii. Proiectul de artă pe care îl prezentăm este promisiunea noastră că MINI este mai britanic ca niciodată”, explică Catrinel Tudor, manager MINI România.

„În arta lui Diallo, chiar dacă tehnica este diferită, se recunoaşte explozia de energie din arta urbană precum grafitti sau stencil. Această imagine urbană ilustrează perfect esenţa MINI, unul din cele mai spectaculoase automobile de oraş de pe piaţă. Iar explozia lui de energie în stilul de a picta se regăseşte în dinamismul modelelor noastre. Colaborarea noastră marchează un alt mod, mai discret, de a prezenta spiritul mărcii”, explică Alex Şeremet, corporate communication manager BMW Group România.

În ceea ce privește schimbările aplicate gamei MINI, acestea sunt următoarele:

 • Faruri LED cu funcţie Matrix pentru faza lungă.
 • Stopuri LED în design Union Jack.
 • Logo MINI nou, finisări noi ale caroseriei, exterior Piano Black.
 • Jante noi din aliaj uşor.
 • Gamă extinsă de decoraţiuni din piele, suprafeţe de interior şi Colour Lines.
 • Personalizare unică prin MINI Yours Customised.
 • Motoare dezvoltate suplimentar, cu eficienţă îmbunătăţită, precum şi capacitate şi cuplu mărite pentru MINI One şi MINI One First. În esență, unitatea B38A12U0 de 1.2 litri turbo a fost înlocuită cu B38A15M0 regăsită pe modelele MINI Cooper, BMW 118i, 218i și 318i, dar detunată.
 • Transmisie Steptronic cu şapte trepte, cu ambreiaj dublu, transmisie Steptronic cu opt trepte. Aici trebuie lămurit ceva. 1. Noua transmisie automată cu dublu-ambreiaj este furnizată de Getrag și se numește tot Steptronic, la fel ca cele cu convertizor de cuplu, deși grupul BMW își numea înaintea aceste transmisii DCT. 2. Noua transmisie automată cu convertizor de cuplu și opt rapoarte este Aisin AWF8F35, nu ZF 8HP, deoarece motoarele sunt amplasate transversal, nu longitudinal.
 • Volan multifuncţional şi radio cu ecran color de 6,5 ţoli (16,51 cm), USB şi interfaţă Bluetooth ca dotare standard.
 • Sisteme opţionale de radio şi navigaţie cu monitor touchscreen.
 • Telefonie cu încărcare wireless.
 • Proiecţie a logoului MINI din oglinda retrovizoare exterioară pe partea conducătorului.
 • MINI Connected şi MINI Connected XL cu funcţii noi.