Mitsubishi L200 fără airbaguri, catastrofă la Latin NCAP

2019-mitsubishi-l200-latin-ncap-8

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Vorbeam zilele trecute că mașinile destinate pieței sud-americane nu primesc ultimele tehnologii în materie auto. Aparent, nu primesc nici măcar dotări de siguranță în echiparea de bază.

Să luăm ca exemplu Mitsubishi L200, proaspăt testat de Latin NCAP. Legislația nu obligă echiparea mașinilor cu airbaguri, așa că Mitsubishi nu a montat airbaguri, centuri pretensionate sau ESP pe noul său pick-up. Nicio supriză, modelul japonez a obținut fabulosul rezultat de zero stele de siguranță pentru pasagerii adulți și două stele pentru pentru copii.

Alejandro Furas, Secretarul General al Latin NCAP a declarat următoarele: „Este o mare dezamăgire pentru Latin NCAP și consumatorii sud-americani și ne face să ne punem întrebări cu privire la etica producătorilor când vine vorba de consumatorii sud-americani. Rezultatul lui L200 este catastrofal, mai ales pentru un producător japonez, lider de piață cum este Mitsubishi. Versiunea europeană a lui L200 dispune în standard de șapte airbaguri și ESP, pe lângă alte echipamente de siguranță.”

Nu știu dacă să râd sau să plâng când aud asta, dar un vânzător a menționat unui potențial cliend sud-american de L200 că mașina nu are nevoie de airbaguri, structura sa fiind destul de robustă să reziste impactului. Producătorul japonez a declarat că începând cu februarie 2020 L200 va dispune în standard de două airbaguri și centuri pretensionate. Chiar și așa, Latin NCAP preconizează un scor de doar două stele, deoarece nu există protecție laterală pentru cap, protecție pentru pietoni sau ESP.

Latin NCAP a mai testat un model, noul Chevrolet Onix, mașină care a reușit un scor de cinci stele atât pentru pasagerii adulți, cât și pentru copii.