Hyundai Lafesta EV, 204 cai putere și 490 km autonomie pentru fratele lui Ioniq

Hyundai-Lafesta-EV-5-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Nu mai este nicio mirare faptul că dacă vrei să prezinți și să vinzi o mașină electrică, trebuie să faci asta pe cea mai mare piață, adică China.

Fix asta a făcut Hyundai cu noua Lafesta EV, fără vreo legătură cu celebrul brand de cafea. Mașina are dimensiuni compacte și arată ca și cum Ioniq Electric, Elantra și noua Sonata s-ar fi distrat prea mult într-o seară împreună. Partea frontală este destul de agresivă, grila a fost acoperită deoarece nu avem radiator, profilul imită modele premium precum Audi A7, iar spatele are stopurile unite printr-o bandă LED. Evacuările lipsesc din motive logice. Jantele aerodinamice au devenit un obicei pe astfel de vehicule, la fel și paleta cromatică futuristo-ecologică.

Interiorul este tipic Hyundai, adică simplu, ergonomic, cu toate comenzile acolo unde te-ai aștepta să fie. Tabloul de bord digital are o diagonală de 7″, iar sistemul de infotainment cu ecran de 10.25 dispune de o navigație specială ce îți arată toate stațiile de încărcare din apropiere. Selectorul de transmisie nu are legătură mecanică, fiind un joystick, telefonul poate fi încărcat prin inducție, iar plafonul panoramic sau geamurile pot fi acționate prin comandă vocală, dacă știi chineză.

Precum versiunile de top ale Kiei e-Niro și Hyundai Kona Electric, Lafesta EV dispune de același propulsor electric ce dezvoltă 204 cai putere și 310 Nm. Singura diferență este că aici bateria este ceva mai mică, 56.5 kWh în loc de 64 kWh. Chiar și așa, mulțumită aerodinamicii bune și a eficienței propulsorului, autonomia vizată va fi de 490 km cu un singur plin de baterii.

Spre deosebire de alte modele electrice destinate pieței chinezești, Lafesta EV chiar are șanse să ajungă și în Europa sub denumirea de Elantra.