Noua familie MINI va avea afișaj OLED rotund și sistemul de operare MINI 9

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

O premieră în industria auto: MINI Interaction Unit este primul afișaj OLED rotund. Oficialii ne spun că sistemul de operare va fi ager și revigorant din perspectiva interacțiunii cu utilizatorul, dar ne prezintă și alte lucruri interesante.

 

În centrul atenției se află ecranul central emblematic – MINI Interaction Unit. Ecranul OLED rotund, cu diametrul său de 240 mm și culori bogate, a fost conceput pentru a se integra bine în interiorul noii familii MINI.

„Facem un salt masiv în lumea digitală cu noua familie MINI și, prin aceasta, subliniem moștenirea carismatică a mărcii. Ecranul central emblematic din noua familie MINI este rotund și va fi animat cu conținut rotund pentru prima dată. Sunt convinsă că puterea digitală a noilor modele va încânta clienții MINI din întreaga lume.” – Stefanie Wurst, Head of the MINI brand.

 

Dintre caracterisiticile evidențiate de oficialii Mini:

• Premieră pentru industria auto: MINI Interaction Unit este primul afișaj circular OLED cu un „design revigorant”, tipic pentru MINI.
 
• Sistemul de operare MINI 9 se remarcă printr-un design specific, captivant din punct de vedere emoțional, optimizat pentru controlul tactil. Este o dezvoltare internă a BMW Group și se bazează pentru prima dată pe o platformă Android Open Source Project (AOSP).
 
• Până la opt MINI Experience Modes – o experiență de condus „deosebit de captivantă” prin utilizarea orchestrată a luminii, a designului interfeței, a setărilor conducerii și a sunetului. Există un proiector opțional de lumină pe spatele unității, care scaldă întregul tablou de bord în culori și modele pentru a se potrivi cu modul de experiență selectat. Prezentarea conținutului în afișajul „head-up” opțional este, de asemenea, adaptată în consecință.
 
• Design sonor personalizat pentru modelele complet electrice: repertoriul acustic cuprinde sunete de condus complet noi în interior, un sunet distinctiv pentru a marca identitatea mașinii din exterior, melodii pentru noile moduri de experiență MINI și 30 de sunete noi pentru semnale cu funcții de informare și avertizare.
 
• Asistentul personal inteligent MINI este activat prin comanda vocală „Hei MINI”. Asistentul personal permite clienților să controleze funcții importante prin comandă vocală, permite solicitări sau dorințe legate de călătorie și recunoaște dacă vorbește șoferul sau pasagerul din față.
 
• Noul sistem de navigație MINI, bazat pe cloud, a fost optimizat pentru calcule rapide și precise ale rutelor. Cele mai recente date și hărți sunt transmise live în vehicul, iar planificarea rutelor este optimizată pentru încărcarea la stațiile disponibile. Clienții pot alege dintre diferite modele de hărți și, de asemenea, pot activa o opțiune atrăgătoare de vizualizare cu clădiri 3D.
 
• MINI Connected Store oferă acces opțional la o gamă de aplicații practice sau distractive (jocuri AirConsole, muzică și streaming video etc., disponibil variază în funcție de țară).
 
• Acces digital la vehicul cu dispozitive compatibile Apple, Google și Samsung: MINI Digital Key Plus, disponibilă opțional, oferă șoferului acces flexibil la vehicul, fără a fi nevoit să-și scoată smartphone-ul din buzunar. Cheia poate fi transmisă altor persoane digital, folosind funcția de partajare.
 
• Conectivitate de mare viteză și capacitate 5G opțională.
 
• Actualizări software de la distanță: vehiculele MINI vor primi îmbunătățiri regulate gratuite, prin actualizări de software over-the-air. În funcție de țară, modelul vehiculului, echipamentul și starea vehiculului, este posibil să fie disponibile și funcții noi suplimentare sau îmbunătățiri funcționale gratuite.
 
Vom reveni cu detalii și impresii de folosire atunci când noul Mini va fi lansat, în septembrie 2023.
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici