Noul BMW X2 este mai coupe ca niciodată. Și electric!

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

BMW X2 a crescut în dimensiuni, dar și în prestanță. Acum este un SUV coupe în toată regula, așa cum ne și așteptam de la un model care pune accent pe lifestyle. Plus: îl găsești și în versiune electrică iX2.

Noul BMW X2 nu are foarte multe muchii, însă compensează în dramatism prin plafonul care plonjează către spate, spre deosebire de generația anterioară, care aducea a hatchback mai degrabă. Acum X2 este un SUV coupe mic în toată regula, așa cum de altfel ne-am și obișnuit la modelele care pun accent pe lifestyle și prestanță.

Mă rog, nici mic nu mai poți să spui că e, pentru că X2 a crescut considerabil în dimensiuni: e mai lung cu 19,4 de centimetri.

Este și mai lat, cu 2,1 centimetri, și mai înalt cu 6,4. Creșterea în dimensiuni se simte și în ampatament și, implicit, în extra spațiu la interior, în special pentru locurile din spate, spune BMW. Portbagajul are acum 560 de litri pentru versiunile cu motorizare termică și 525 pentru varianta electrică. Hayonul are operare electrică.

Motorizările de debut pentru BMW X2

Așa, da, motorizările! Acum îl găsești și ca iX2, adică electric. Motorizarea de debut pentru iX2 este xDrive30, 313 CP și 494 Nm din două motoare electrice, plus baterie de 64,8 kWh și autonomie de până la 449 de kilometri. 0-100 în 5,6 secunde și viteză maximă de 180 km/h.

Pentru motorizări termice, deocamdată ai de ales între X2 M35i xDrive (care vine cu 4-în-linie de 2 litri, turbo, cu 300 CP și 400 Nm, 0-100 km/h în 5,4 secunde), X2 sDrive20i (trei cilindri, turbo, 170 CP) și sDrive18d (diesel, patru cilindri, 150 CP, 5,5 l/100 km).

Toate motorizările termice vin în standard cu transmisie automată dublu-ambreiaj Steptronic, cu șapte rapoarte.

Ce primești și ce opționale găsești pe noul BMW X2

Iar dacă dai iama în lista de opționale, poți să-ți configurezi X2-ul să iasă în evidență cu jante de 21” (cele mai mari puse pe un model compact BMW), pachete M Sport și M Sport Pro, suspensie adaptivă M Sport (care coboară garda la sol cu până la 1,5 centimetri), culori Individual, plafon panoramic, sistem audio Harman Kardon, grilă iluminată Iconic Glow sau faruri adaptive matrix LED.

La interior primești climatizare automată pe două zone, navitație BMW Maps și volan din piele, două ecrane (10,25” în spatele volanului și 10,7” cel central) care rulează cea mai nouă versiune de sistem de operare, BMW Operating System 9. Sigur, și aici lista de dotări opționale este foarte generoasă, începând de la tapițerii la finisaje și servicii multimedia.

Rivali și prețuri pentru BMW X2

The usual suspects în segmentul acesta sunt Audi Q2, Range Rover Evoque, Mercedes-Benz GLA, Volvo XC40 (sau mai degrabă C40, care e tot SUV Coupe), Jaguar E-Pace. Ai de unde alege, cu toate că din lista de mai sus, doar C40 se înscrie, prin liniile caroseriei, ca alternativă la noul X2.

Preţul pentru de pornire pentru BMW X2 în România: 36.900 € fără TVA (43.911 € cu TVA inclus) pentru X2 sDrive20i. Prețul de pornire pentru X2 M35i xDrive: 49.850 € fără TVA (59.322 € cu TVA inclus). Primul iX2 xDrive30 porneşte de la 46.650 € fără TVA (55.513 € cu TVA inclus).

Imagini: BMW
Linkuri: BMW Press Club
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici