Când te urci într-un Renault care are OpenR Link, probabil că ești deja încântat de ecranele-i mari — instrumentarul de bord are 12,3” și ecranul de infotainment, dispus vertical, are 12”. Și evident de grafica lor. Sau de faptul că sunt personalizabile. Dar vezi adevăratele atuuri odată ce interacționezi cu ele.
Practic, OpenR LInk este un sistem de infotainment care transformă mașina într-un alt dispozitiv de sine stătător. Are navigația lui, aplicațiile lui, setările lui proprii. Nu trebuie (doar) să faci mirroring telefonului tău pe sistemul de infotainment, cu toate că Apple CarPlay și Android Auto există, și funcționează chiar wireless.
Zic că este de sine stătător pentru că odată ce te loghezi cu contul tău Google, navigația știe deja care sunt destinațiile salvate — atât cele preferențiale, precum Acasă sau Serviciu, cât și cele din istoric —, pentru că navigația nativă a mașinii este de facto Google Maps. Și dacă preferi Waze în loc de Google Maps, nu-ți face griji, găsești aplicația în magazinul Google pe care-l accesezi din mașină.
Tot din magazinul de aplicații poți să descarci aplicații de audiobooks, de muzică (Spotify, de exemplu), de podcasturi sau chiar jocuri. Deocamdată doar unul găsisem, dar probabil că lista este mai lungă.
Avantajul chestiei ăsteia e că nu trebuie să-ți mai conectezi telefonul la mașină ca să te bucuri de navigație, muzică, sau de un asistent virtual care să-ți răspundă la comenzi. Un alt avantaj e că interacționezi cu ecosistemul Google, cu care probabil că deja ești familiarizat/ă.
Asistent virtual cu comenzi vocale
Sincer, la început n-am fost fanul interacțiunii prin voce cu mașina, în principal pentru că interacțiunea a fost dezamăgitoare cam ori de câte ori am încercat-o. Să dezvolți un sistem de genul e un efort imens, așa că s-a muncit mult până să ajungem de la un ratat „Call Baby” (dacă vă mai amintiți viralul de pe vremea când nici noțiunea de viral nu exista) la „Caută-mi un restaurant.”
Dar pentru că Google Automotive este tried and tested de atât de mulți ani, înțelege repede ce vrei să-i zici — de cele mai multe ori din prima chiar — și răspunde unei suite ample de comenzi vocale.
L-am rugat să mă ducă acasă, sau să mă ducă la o destinație într-o altă localitate, l-am înterbat ce autonomie mai am, i-am cerut să-mi caute benzinării, restaurante — cam tot ceea ce poți face și cu „Hey, Google!” pe telefon. Până la urmă, Android Automotive transformă mașina ta într-un alt dispozitiv.
Și mai știe și comenzi care țin de mașină, cum ar fi reglarea temperaturii sistemului de climatizare, pornirea încălzirii în volan sau scaune, schimbarea modului de rulare al mașinii (Sport, Eco, Confort etc.).
Faptul că dispui de chestiile astea într-o mașină care provine dintr-un brand de volum este, probabil, cel mai satisfăcător fapt. Practic, nu trebuie să conduci mașini premium ca să te simți răsfățat și puternic tehnologizat.
Imagini: SuperSpeed
Linkuri: Renault
- Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
- MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
- Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
- Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici.