Noul McLaren GTS vine cu 635 cai putere pentru emoție, dar și cu 570 litri pentru bagaje

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

McLaren GTS ar vrea să le bifeze pe toate: circuit – ocazional, excursii prelungite – din când în când, oraș – în fiecare zi.

McLaren ne spune că, având doar 1.520 kg (DIN), GTS este cea mai ușoară mașină din clasa sa și are cel mai bun raport putere/greutate din segment: 418 CP pe tonă. Puterea motorului V8 de 4,0 litri twin-turbo a fost crescută la 635 CP/  7.500 rpm, cei 15 CP suplimentari provenind din cuplul crescut al arborelui cotit, activat de fazarea mai agresivă a combustiei și sincronizarea revizuită a aprinderii.

Mașina include în standard și o funcție de control al lansării care, când este activată, permite GTS-ului să atingă 100 km/h cu start de pe loc în 3,2 secunde, și 200 km/h în 8,9 secunde. Viteza maximă a este de 326 km/h.

„Noul McLaren GTS oferă o combinație inegalabilă de dinamică și performanță cu rafinament și caracter practic. Când îți dorești o adevărată experiență de condus supermașini, GTS oferă asta; atunci când vrei să te relaxezi într-o călătorie mai lungă sau cu bagaje pentru un weekend departe, GTS este un companion ideal. Aceasta este o mașină care este fidelă ADN-ului de curse al McLaren, dar cu mai multe straturi de abilități.” – Michael Leiters, CEO, McLaren Automotive

GTS are la bază un șasiu monococă, realizat din fibră de carbon. Fibra de carbon a fost folosită și pentru o serie de elemente exterioare, cu rol funcțional în aerodinamică, dar și cu rol estetic. McLaren propune și un kit opțional care sporește numărul de elemente vizibile realizate din fibră de carbon.

Alte lucruri care ar mai fi de precizat despre McLaren GTS

• Are o transmisie SSG cu șapte trepte care poate funcționa în modul Confort, implicit de la pornire, sau comutată în modurile Sport și Track. Controlul manual al schimbărilor de viteze este încă posibil cu ajutorul clapelor montate pe volan.
• Are sistem de direcție electro-hidraulic, suspensie adaptivă cu control proactiv al amortizarii cu trei moduri (Confort, Sport și Track) și sistem de frânare cu discuri carbon-ceramic. Discurile de frână au 390 mm pe față și 380 mm pe spate. Mașina frânează de la 100 la 0 km/h în 32 metri.
• Garda la sol este de 110 mm, dar poate fi mărită la 130 mm utilizând funcția de ridicare, gândită pentru obstacole sau intrări/ieșiri înclinate. Ridicarea, coborârea botului mașinii se face acum în 4 secunde (de două ori mai rapid ca înainte, pe McLaren GT).
• Există un spațiu versatil pentru bagaje în spatele celulei pasagerilor, cu o capacitate de 420 de litri, zona de încărcare fiind accesată printr-un hayon din sticlă pe toată lungimea, care este acționat electric și încorporează o funcție de închidere ușoară. Spațiul pentru bagaje este completat de un spațiu de depozitare de 150 de litri în partea frontală a mașinii. Spațiul total de încărcare ajunge, astfel la 570 de litri.
• Pe lângă o paletă extinsă și reîmprospătată de vopsele exterioare (inclusiv cu noi opțiuni, cum ar fi Mantis Green, Tanzanite Blue și Ice White), există o nouă culoare exclusivă pentru GTS: Lava Grey. Acest finisaj metalizat încorporează particule roșiatice strălucitoare care captează lumina pentru a crea un efect aparte, diferențiind-o de alte nuanțe de gri.
• Jantele forjate noi – Turbine – au fost concepute pentru GTS și sunt disponibile în mai multe finisaje, dar doar din trimestrul al treilea, 2024. Ca și jantele standard, sunt echipate cu anvelope P Zero produse de Pirelli special pentru a optimiza performanțele și confortul rulării în McLaren GTS. 
• Fiecare mașină are nevoie de o revizie anuală sau la maximum 15.000 km la un service specializat.
Imagini: McLaren
Linkuri: https://cars.mclaren.com/en
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici