Noul sistem de infotainment FCA este o tabletă Android

FCA-Uconnect-5-7

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

FCA – Fiat Chrysler Automobiles tocmai a prezentat noua sa generație de sisteme de infotainment UConnect 5 bazată pe Android.

Concernul italo-american descris acest sistem drept cel mai avansat UConnect din istorie. Normal, doar nu ar fi creat unul mai slab decât precedentul. Acesta este construit pe arhitectura Atlantis și dispune de chipul 50k MIP, despre care nu am găsit nimic concret. Această tabletă Android dispune și de 6GB RAM și 64 GB de memorie flash internă, ceea ce este la nivelul unui telefon bun în 2020.

UConnect 5 va fi compatibil cu ecrane de până la 12.3″, aceasta fiind cifra magică în industrie la ora actuală, însă există producători ce au displayuri mai mari (Ford, Tesla, etc). Totodată, noua interfață multimedia va putea fi orientată atât pe verticală, cât și pe orizontală. Partea interesantă este că inginerii i-au dat suport pentru până la patru ecrane. Să zicem că ai displayul central, tabloul de bord digital și încă două ecrane în spate pentru copii, toate vor putea fi legate la același sistem de bază, iar asta economisește atât costuri, cât și resurse.

Fiecare brand FCA va primi propria sa grafică. Mai mult, fiecare echipare a mașinii va primi propria sa grafică, ba chiar una asortată la culorile alese pentru interior. Și dacă proprietarul mașinii dorește să își customizeze sistemul de infotainment, acesta va putea selecta funcțiile pe care le folosește cel mai des pentru a fi în prim-plan. Tot în UConnect vor fi stocate și cele până la cinci profiluri individuale ale șoferilor care memorează temperatura climatizării, poziția la volan și setările oglinzilor.

Și chiar dacă vorbim despre o tabletă Android, sistemul dispune de Amazon Alexa, Apple CarPlay wireless și, evident, Android Auto wireless. Nu puteau lipsi nici comenzile vocale sau asistentul personal. Clienții vor putea solicita găsirea celei mai apropiate stații de încărcare, benzinării, schimba temperatura, sau schimba piesa la simpla comandă „Hey, Chrysler, Jeep, Dodge, RAM, FIAT, Maserati, Alfa”

Deși nu mai folosește aproape nimeni navigația mașinii dacă poate folosi Apple CarPlay sau Android Auto, UConnect 5 va aduce un sistem de navigație proaspăt de la Tom Tom ce dispune de servicii conectate, updateuri over-the-air sau posibilitatea găsirii stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice sau PHEV. Printre micile updateuri de care vor dispune și noile produse FCA sunt hotspotul Wi-Fi îmbunătățit, dar și posibilitatea conectării a două telefoane simultan.