Oficial: BMW Seria 2 Convertible

P90160640_highRes

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După ce BMW Seria 1 Convertible s-a vândut în peste 130.000 de unități la nivel global, devenind cel mai bine vândut cabriolet compact premium, a venit momentul pentru lansarea urmașului său. Va fi dezvăluit în premieră la #mondialauto 2014 la începutul lui octmobrie și de la începutul lui 2015 va fi disponibil la vânzare și în România. Momentan NU se cunosc prețurile oficiale.

Comparativ cu predecesorul său. Seria 2 Convertible este mai lung cu 7.2 centimetri față de predecesorul său și cu 10.8 față de actualul Seria 1. lățimea, ampatamentul și ecartamentele au crescut față de cele ale fostei generații. Cu un design al caroseriei foarte apropiat de cel al Seriei 2 Coupe pe care Giurgea a condus-o în premieră în America, Seria 2 Convertible este identic cu fratele său de gamă și la interior.

În afară de sof-top și butoanele care îl controlează de la interior, avem practic o mașină aproape identică cu Coupeul. Avem desigur și aceleași linii de echipare și dotări ca la 2 Coupe.

Rigiditatea torsională a caroseriei a crescut cu 20% față de cea a Seriei 1 decapotabile. Soft-topul din material textil este disponibil în trei culori (Black, Anthracite, Brown) și are nevoie de 20 de secunde pentru a decapota/capota mașina. Operațiunea se poate controla din interior și până la maxim 50 km/h sau din cheie datorită unei opționale – Comfort Access. Față de cel al modelului precedent, noul soft-top este acum mai eficient din punct de vedere al antifonării, susține BMW.

Volumul disponibil pentru bagaje este acum de 335 de litri cu acoperișul ridicat și de 280 de litri cu el coborât. Capacul portbagajului este decupat mai amplu decât la fostul cabriolet de clasă compactă BMW – ai cu 3.5 centimetri mai mult spațiu disponibil pentru încărcare.

Seria 2 Convertible este primul BMW de clasă compactă echipat cu noul motor diesel de doi litri al mărcii – cu 190 CP. Motorul va fi disponibil sub indicativul 220d. Pe benzină vor fi oferite 220i cu 184 CP, 228i cu 245 CP și M235i cu 326 CP. Singura cutie cu opt trepte disponibilă în lume pe o mașină de clasă compactă va fi opțională și pentru Seria 2 Convertible.

Seria 2 Convertible va fi oferit în premieră absolută cu noul sistem de navigație Professional al mărcii care folosește o cartelă SIM oferită din fabrică pentru a se actualiza automat, gratuit, cu cele mai noi hărți și informații necesare sistemului. DAR… acest sistem este disponibil doar pentru ţarile unde sunt oferite automobile cu SIM încorporat. Acest serviciu nu este încă disponibil în România momentan dar se lucrează la implementarea lui și vom fi anunțați oficial când va fi cazul…

Este clar că Seria 2 Convertible este o mașină foarte interesantă de văzut în realitate și desigur, de condus. Așteptăm cu nerăbdare Paris 2014 și primele teste imediat după salon.