OFICIAL: FCA-PSA este realitate, devine al patrulea concern auto după mărime

psa-fca-logos

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

FIAT Chrysler Automobiles și PSA Group au anunțat astăzi alipirea celor doi giganți și crearea concernului FCA-PSA, un parteneriat 50/50.

Totodată FCA-PSA devine al patrulea cel mai mare concern la ora actuală, după VAG, Toyota și Renault-Nissan. În termeni financiari, noul conglomerat va avea o valoare la bursă de 50 miliarde $, iar acționarii vor deține 50% din fiecare parte a afacerii. Carlos Tavares, actualul CEO PSA, va deveni CEO-ul FCA-PSA pentru un mandat inițial de cinci ani.

Investitorii FCA vor primi dividente în valoare de 6.1 miliarde $, iar PSA va distribui jumătate din cota de 46% pe care o deține la furnizorul de piese auto Faurecia către acționarii FCA. Concernul FCA-PSA va avea sediul central în Olanda, cu locații principale în Franța, Italia și Statele Unite, evident.

FCA vine la masă cu Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, FIAT, Ferrari (într-o oarecare măsură), Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, RAM și SRT, în timp ce PSA plusează cu Peugeot, Citroen, DS Automobiles, Opel, Vauxhall și aplicația de car-sharing Free 2 Move Lease.

Și uite așa a ajuns Opel în 2 ani de la GM la PSA și acum jumătate la FCA, tot la americani.