Oficial: Ford Fiesta Red/ Black Edition

FiestaRedEditionBlackEdition_15

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ford a lansat două ediții speciale pentru Fiesta și evident le-a echipat cu o versiune modificată a motorului de un litru. Botezate sugestiv Red Edition și Black Edition, cele două Fieste sunt oferite doar cu o caroserie în trei uși și sunt finisate diferit, cu temă stilistică culoarea roșie sau negru. Ca stilizări de caroserie și interior, Red și Black sunt inspirate puternic de Fiesta ST doar că sunt mult mai colorate decât vârful de gamă…

Ambele au sub capotă motorul EcoBoost de un litru cu putere crescută la 140 CP și cuplu urcat la 210 Nm. Până acum, cel mai puternic EcoBoost avea pe Fiesta cu 15 CP și 10 Nm mai puțin. Ford a calculat pentru aceste două versiuni speciale raportul putere/ litru și spune că este mai bun decât la Veyron sau 458 Speciale. Pe cine interesează oare comparațiile astea penibile între o mașină de 20.000 de euro și una de peste un milion? Oare va conta statistica asta pentru un viitor posesor de Fiesta? Pardon, dar pentru unul de Veyron?!

„Ultra-rapidele” Fiesta Red și Black ating 100 km/h în „doar” nouă secunde și ating jumătate din viteza maximă a mașinii „mai slabe” Veyron – 201 km/h.