Oficial: Mercedes-Benz Vito

14C768_014

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După ce anul acesta au prezentat luxosul Clasa V pe care noi l-am și condus aici, Mercedes-Benz tocmai a lansat și noua versiune a utilitarei ușoare Vito. Până să testăm și Vito, iată care sunt datele esențiale de reținut despre noua generație.

– Noua gamă Vito este formată din versiunea de marfă – duba, Vito Crew dubă cu mai multe locuri și Vito Tourer. Această versiune din urmă este destinată transportului de pasageri și poate fi achiziționată ca model Pro sau Select.

– Vito poate fi achiziționat cu tracțiune spate sau față. Tourer-ul de persoane are o suspensie orientată spre confort pe când Crew și duba sunt gândite pentru a suporta greutăți mari de încărcare. Toate versiunile și toate motorizările au standard frâne cu discuri pentru toate roțile și ESP cu toate funcțiile normale ale acestuia.

– În funcție de versiune vei avea standard până la opt airbaguri și toate modelele au primit standard Attention Assist care monitorizează starea șoferului la volan și Crosswind Assist care te ajută atunci când vântul bate puternic în lateralul mașinii. Ca dotări opționale vor putea fi comandate faruri LED inteligente și lumini de rulare pe timp de zi ca la V-Class plus dotări ca Active Parking Assist, Lane Keeping Assist sau Blind Spot Assist.

– Trei lungimi sunt disponibile pentru caroserii: 4.895 mm, 5.140 mm, 5.730 mm și două ampatamente. Înălțimea maximă poate fi de 1.910 mm. Mercedes-benz anunță că noul Vito devine cel mai capabil cărăuș putând fi încărcate în el maxim 1.369 kg.

– Ca motorizări, versiunea cu tracțiune față poate primi un diesel de 1.6 litri cu 88 CP (Vito 109) sau 114 CP (Vito 111). Modelul cu tracțiune spate primește dieselul de 2.1 litri cu 136 CP pentru Vito 114, 163 CP pentru versiunea Vito 119 sau 190 CP în Vito 119 blueTEC. Toate motoarele au standard o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau 114 și 116 pot primi opțional cutia de viteze automată cu șapte trepte.

Imediat ce aflăm prețurile pentru România vi le vom comunica. Mașina sosește oficial în țară în toamnă.