Oficial: motoarele noului XC90

147972_1_5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După ce ne-au arătat niște teasere și au dezvăluit complet interiorul, Volvo ne mai dă ceva informații despre noul XC90 ce va fi dezvăluit complet-complet luna viitoare.

De data aceasta suedezii ne descriu sumar gama de motoare a noii generații a SUV-ului lor premium. Fără nicio problemă de comparație, Volvo susține că XC90 va fi „cel mai puternic și ecologic SUV din lume”… Privind cifrele și gândindu-ne la concurența aflată deja pe piață ne dăm seama că cei de la Volvo trăiesc în lumea lor. Doar a lor.

Dar să le luăm pe rând. Ca motoare diesel, XC90 va fi oferit cu noile propulsoare în patru cilindri Drive-E pe care noi le-am condus mai demult aici. El va avea un D4 de 190 CP și un D5 de 225 CP. Cam toți ceilalți competitori direcți au motoare diesel mai puternice, este drept nu în patru cilindri, dar Volvo a spus – „cel mai puternic SUV”, nu a făcut mențiuni legate de cilindri…

Pe benzină XC90 va fi propulsat fie de un T5 de 254 CP fie de un T6 de 320 CP. Mai are rost să amintim de motoarele pe benzină de la BMW și Mercedes-Benz, de exemplu, de puterile lor maxime?

Cel mai puternic motor ce este anunțat pe XC90 este un hibrid plug-in ce va fi ascuns sub indicativul T8. El va fi propulsat de un motor în patru cilindri de doi litri, turbo, pe benzină și un motor electric amplasat pe puntea spate. Putere maximă pentru T8 – 400 CP. Aici nu am ce să comentez, așteptăm hibrizii similari de la X5 și ML. Până la aceștia este bine de știut că XC90 T8 va avea autonomie full-electric de 40 km.