OFICIAL: Noul Volkswagen Jetta se dezvăluie la Detroit

2019-VW-Jetta-9

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Volkswagen s-a hotărât să lanseze noua generație Jetta tocmai la Salonul Auto de la Detroit.

După două generații construite pe platforma PQ35 introdusă de Golf V, Volkswagen a ales, într-un final, deja celebra platformă MQB pentru sedanul de clasă compactă.

La exterior, schimbările sunt semnificative. Avem o grilă față hexagonală, o bară asemătănoare celei de la Golf VII facelift și faruri cu LED înconjurate de LED-urile de zi. Capota profilată îi oferă o tentă musculoasă mașinii, dar nimic exagerat. Spatele, în schimb, este locul unde mașina putea arăta mai bine. Părerea mea este că este 50% Audi A4 B9 și 50% Skoda Suberb 3. De ori unde l-ai privi, știi de către cine este construită mașina.

Noua Jetta a crescut în dimensiuni, deși nu era o mașină mică nici înainte. Volkswagen declară că spațiul interior a avut cel mai mult de câștigat de pe urma acestei schimbări.

Interiorul preia elemente de design de la Polo, dar și de la Golf, consola centrală este înclinată spre șofer pentru a da o impresie de dinamism, iar 10 nuanțe de lumină ambientală și-au făcut apariția.

În rest, sistemul de infotainment se regăsește pe o multitudine de modele VAG, iar tabloul de bord digital Active Info Display este preluat de la Polo pentru că are 10.2 inch, nu 12.3 ca la modelele mai serioase, semn că Jetta încă este privită ca sora mai săracă a Golfului. Mai mult, volanul, butoanele climatizării, maneta schimbătorului de viteze și butonul de start sunt preluate de la toate Volkswagenurile apărute în ultimii șase ani.

Un lucru bun este faptul că nemții au pus un accent pe siguranță și au dotat noua Jetta cu frânare autonomă de urgență, tempomat adaptiv, sistem de monitorizare a unghiului mort și a traficului din spate, precum și sistem de menținere a benzii de rulare.

În State, Jetta va fi lansată cu motorul pe benzină (evident) 1.4 TSI ce dezvoltă 150 cai putere și 250 Nm legată la o transmisie manuală cu șase trepte. Există și una automată clasică cu convertizor de cuplu și opt rapoarte ce înlocuiește vechiul DSG cu șase trepte.

În Europa, ne putem aștepta ca Volkswagen Jetta să preia motoarele și transmisiile de la Golf. Mai avem ceva de așteptat până când vom afla.