Printre atâtea electrice futurist-minimaliste, Volkswagen pare că începe să-și amintească și de fun-boy-racer. Vag.

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Volkswagen ID.X e doar un concept, dar ne spune cum ar putea arăta o versiune performantă, cu două motoare, a lui ID.7.

 

Prins cumva parcă prea tare în tendința futurist-minimalistă pe care o au cele mai multe EV-uri, Volkswagen pare că a uitat pentru o vreme de o categorie de clienți de care era foarte aproape odinioară. Adică toți nebunii după GTI-uri mici, rapide, musculoase, toți cei care făceau puțin tuning pe mașinile lor accesibile, considerând Volkswagen o marcă de gașcă, cool, abordabilă și prietenosă, mai puțin pe fițe, lux, eleganță și rafinament. În mintea VW-fun-boy-racer-ului de astea din urmă se ocupau alte mărci germane, și, cam pe bună dreptate, entuziastul a avut parcă tot mai puține motive să se bucure de jucării și zorzoane care țină sus spiritul tânăr și naiv.

Nu zice nimeni că noul ID.Buzz nu e funny, dar din păcate este foarte scump ca să-l prindă drept cumpărător pe cel de care vorbeam mai sus. Și nici acest ID.X nu face decât să-l răscolească de la distanță, pentru că e doar un concept, și oricum bazat pe o berlină măricică și scumpicică.

Ce-i drept, propune două motoare (sincron – spate / asincron – față) și 558 CP, cu tracțiune pe toate roțile, diferențial blocabil pe puntea spate și software de management cu focus pe performanță. ID.X ne spune cumva că Volkswagen se gândește serios să pună pe listele de oferte electrizate și versiuni „Performance”, cum fac și alții.
În plus, mașina arată ca și cum doar ce a ieșit de la „tunat”. Are suspensii trântite, jante de 20″ în culoarea bronzului și anvelope „racing” de 265, spoilere față-spate și praguri reliefate evidențiate cu dungi roșii, pasaje accentuate în jurul roților, frâne masive cu etriere roșii, un eleron uriaș și alte astfel de detalii speciale în exterior și interior.

Sigur că unele dintre ele chiar trebuie să-și facă treaba ca să țină o mașină de 558 CP pe șosea. Dar dincolo de putere și performanță, am impresia de o vreme încoace că unii de pe la Volkswagen încep să-și amintească și de copii… adică de clienții tineri și de cei care au sufletul tânăr 🤪 indiferent de vârstă. Rămâne de văzut cum s-or manifesta aceste amintiri și intenții în mașinile de serie ale mărcii, că tare cred că e nevoie urgentă de o infuzie de tinerețe, fie ea și un pic prostuță. 

Imagini: Volkswagen
Linkuri: https://www.volkswagen.ro/
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici