OMV Petrom ajunge pe primul loc în România la capitolul stații de încărcare pentru mașinile electrice. Uite și cum au reușit

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

OMV Petrom a finalizat achiziția Renovatio Asset Management, proprietarul celei mai mari rețele de încărcare pentru vehicule electrice din România.

În palmaresul Renovatio Asset Management sunt peste 400 de puncte de încărcare în România, cu perspective de creștere la aproximativ 650 până în 2026. Toate aceste stații s-au adăugat la cele deja existente în portofoliul OMV Petrom – 300 la număr la finalul primului trimestru în 2024.

„Prin finalizarea acestei achiziții, OMV Petrom devine cel mai mare jucător în domeniul mobilității electrice din România. Ambiția noastră este ca până la sfârșitul acestui an să avem instalate 1.000 de puncte de încărcare în România, Bulgaria, Serbia și Moldova. Ne dorim sa rămânem prima opțiune pentru clienții noștri si sa ne consolidam poziția de lider in Romania pe segmentul de mobilitate”.  – transmite Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru rafinare și marketing.

Tranzacția a fost aprobată de Consiliul Concurenței și Comisia pentru Examinarea Investițiilor Străine Directe – și așa, OMV Petrom a ajuns pe primul loc în țară când vine vorba de stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Imagini: Andrei Toboșaru
Linkuri: OMV Petrom
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici